Gothia Innovation - Skaraborg Invest gör sin första exit

Skaraborg Invest gör sin första exit

Newsdesk 29/11 07:00

Gasellföretaget Coffee Stain Studios tackar för stöd i tillväxtfasen av det lokala riskkapitalbolaget Skaraborg Invest. I bästa samförstånd tas nu nästa utvecklingssteg genom att Coffee Stain Studios köper ut Skaraborg Invest som delägare.

Coffee Stain Studios startades av nio spelstudenter vid Högskolan i Skövde 2010 med stöd från Gothia Innovation i form av spelinkubatorn The Game Incubator i Gothia Science Park. Så småningom fick de även stöd av det lokala riskkapitalbolaget Skaraborg Invest. 

Coffee Stain Studios är ett av de ledande dataspelföretagen i Skövde genom sin succé med den galna geten, Goat Simulator. Bolaget har nu över tjugo anställda och omsätter 100 Mkr med hög vinstnivå och planerar för sitt nästa steg i sin imponerande utveckling.

Skaraborg Invest är ett lokalt riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Gothia Innovation och 14 lokala företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är för närvarande delägare i tolv innovativa företag i Skaraborg, varav Coffee Stain Studios var med från starten 2013.

Tillsammans har parterna varit med om en fantastisk resa i Coffee Stain Studios utveckling. I bästa samförstånd köper Coffee Stains grundare ut Skaraborg Invests ägarandel.

- Vi på Coffee Stain Studios är tacksamma för det proffsiga stöd som Skaraborg Invest bidragit med under uppstart och första tillväxtfasen. Nu kan vi därför gå vidare med egen kraft och ta spelutvecklingen och bolaget till nästa nivå, säger VD Anton Westbergh.

- Skaraborg Invest kan på detta sätt reinvestera dessa medel i nya innovativa företag som skapar nya arbetstillfällen i Skaraborg, konstaterar VD Carl Henrik Ohlsson.

För vidare information, kontakta gärna:

Anton Westbergh, VD Coffee Stain Studios, 0723-01 91 21
Carl Henrik Ohlsson, VD Skaraborg Invest, 0708-71 70 70


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status