Trosa - SKL:s företagsmätning visar på positiv trend för Trosa

SKL:s företagsmätning visar på positiv trend för Trosa

Newsdesk 25/4 06:40

Tisdag 25/4 offentliggjorde Sveriges kommuner och landsting (SKL) Öppna jämförelser företagsklimat. En nationell motsvarighet till Stockholm Business Alliance (SBA) Nöjd-Kund-index (NKI) där service till företagen mäts. Glädjande kan konstateras att det pågående utvecklingsarbetet gett resultat och att Trosa kommun förbättrar sig inom samtliga områden.

Bygglov, brandtillsyn, miljötillsyn, markupplåtelse och serveringstillstånd är för många företag en förutsättning för verksamheten, och en återkommande kontakt med kommunen. Att den kontakten fungerar är lika viktig för företagen som för kommunen och mäts bland annat genom NKI. NKI är ett mått på hur företagen uppfattar kommunens service. Dvs. bemötande, effektivitet, tillgänglighet, information, kompetens och rättssäkerhet.

Mats Gustavsson, samhällsbyggnadschef: ?Det är glädjande att vi trots en kraftfull ökning av antalet ärenden lyckats vidmakthålla och också utveckla vår service till företagen. Nyckeln till den positiva utvecklingen ligger i första hand i attityd- och bemötandefrågor, ett arbete som aldrig kan stå still och där vi har ambitionen att fortsätta utvecklas ytterligare.?

Det samtagna resultatet placerar Trosa kommun på en 30:e plats nationellt. Bäst i Sörmland är Strängnäs kommun som gjort ett imponerande lyft och placerar sig på en 15:e plats följt av Trosa (30), Eskilstuna (38), Katrineholm (44), Nyköping (76) och Gnesta (83). Solna som brukar vara stark i företagsmätningar placerar sig på plats 128. Viktigt att tillägga är att undersökningen till skillnad från Svenskt Näringslivs ranking enbart tittar på kundupplevelsen och inte på faktiska förutsättningar till företagande. 

Jonas Ivervall, näringslivschef: ?Det är mycket glädjande att se att de som arbetar med myndighetsfrågorna hos oss levererar det som företagen förväntar sig. Ur företagarens perspektiv kan mötet med oss vara helt avgörande för företagets utveckling och därför är det mycket positivt att vi överlag får väl godkänt av våra kunder. Det är också inspirerande att flera kommuner, med Sunne i spetsen, levererar ett NKI över 80. Att höra hur de jobbar med frågan står högt upp på vår lista över förbättringsmöjligheter.?


För mer information:
Mats Gustafsson, samhällsbyggnadschef
Tfn: 0156-520 27

Jonas Ivervall, näringslivschef
Tfn: 0156-522 17


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status