Froosh AB - Smoothie-företaget ber oss tänka om vad det gäller utvecklingsbistånd och effektiv bekämpning av global fattigdom. Froosh kommunikationschef tar striden i senaste TEDx talk. 

Smoothie-företaget ber oss tänka om vad det gäller utvecklingsbistånd och effektiv bekämpning av global fattigdom. Froosh kommunikationschef tar striden i senaste TEDx talk. 

Newsdesk 7/6 11:52

Froosh kommunikationschef, Anna Hagemann Rise, håller ett TedX talk där hon belyser vikten av att utveckla handel med utvecklingsländer i kampen mot fattigdom. Samtidigt kritiserar hon EU:s fokusering på utvecklingsbistånd som ofta hamnar i fel händer. https://youtu.be/EmY8HMjHaXs

Med bakgrund i Internationell utveckling från bl.a. FN och erfarenhet från arbete i några av världens fattigaste länder, utmanar Anna allmänhetens bild av hållbar fattigdomsbekämpning. Kan det vara så att utvecklingsbistånd i vissa fall skadar mer än det hjälper?

Froosh är ett litet, lekfullt varumärke med ett stort och allvarligt uppdrag. Vi är så mycket mer än bara en sund smoothie, vilket framträder redan på själva fruktplantagerna. Minst 50% av frukten froosh köper är från utvecklingsländer, varför vi har ett starkt CSR-program där vi bl.a. regelbundet besöker fruktplantagerna och lär oss både om frukten från grunden men också i samma utsträckning ser hur frukten ger människor möjlighet på egen hand ta sig ur fattigdom: Vi ser skolor, sjukhus, vägar, elektricitet och annat viktigt växa fram i samhällena vi besöker.

Dessa inspirerande och färgstarka berättelser från verkligheten understryker betydelsen av handel med utvecklingsländer och vi på froosh ser det som vårt uppdrag att sprida det som vi ständigt bevittnar på nära håll. Det är också vår kommunikationschef Anna Hagemann Rises främsta passion och målsättning.

Anna reser världen runt med ett klart budskap om att visa hur samarbete med utvecklingsländer har en positiv effekt, samtidigt som biståndspengar ofta hamnar i fel fickor. Det är ett stort och viktigt budskap som sammanfattas i begreppet Trade not Aid.

Anna Hagemann Rise har varit med i dansk tv och berättat om de positiva effekterna som fruktfarmerna har på samhällen i utvecklingsländer. Hon har varit i Almedalen och debatterat för trade not aid, och passionerat föreläst för tusentals studenter i framför allt Norden och Japan. Under denna vecka har Anna även deltagit i Women Deliver 2016 och presenterar utställning med kvinnor i arbete, där froosh uppdrag bl.a. uppmärksammades av besökare som Danmarks utrikesminister Kristian Jensen och kronprinsessan Mary av Danmark.

Kontakta oss gärna för mer information!

Viktoria af Sandeberg, Marketing manager, +46(0) 737-174583,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status