ESBRI - Snabba på innovationen - Entré nr 1 ute nu

Snabba på innovationen - Entré nr 1 ute nu

Newsdesk 21/3 10:56

En snabb och effektiv innovationsprocess kan vara avgörande för företagens överlevnad. Konkurrensen är benhård och många innovationsprojekt går i stöpet. Mikael Johnsson har tagit fram en metod för effektiv innovation. Läs om hans forskning i årets första nummer av Entré.

- Många företag tror att de jobbar innovativt, men när man skrapar på ytan så gör de inte det. Ofta saknas ett äkta engagemang för uppgiften, säger Mikael Johnsson.

När han får rollbesätta sitt eget innovation dream team vill han gärna ha med en visuell designer, en person med tydligt marknadsfokus, en produkt-/tjänsteutvecklare och en expert på affärsmodelltänk. Johnsson menar, något motsägelsefullt, att ett sätt att snabba på innovationsprocessen är att förlänga den.

I det här numret skriver vi också om att en extern styrelse är ett sätt att öka innovationskraften, om att digital brainstorming kräver långsiktighet, om entreprenörskap i skolan, om vikten av att känna passion i yrkeslivet, om företagande kvinnor i veterinärbranschen och om incitament för patent.

Åsikten har rubriken ?Affärsmodellen är död!? och är skriven av Terrence Brown, forskare på KTH.

I Entré nummer 1, 2017 rapporterar vi om färsk forskning från bland annat Blekinge tekniska högskola, Chalmers, Högskolan i Borås, Linköpings universitet, Malmö högskola, Mittuniversitetet, Umeå universitet och Uppsala universitet.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet.

Entré finns att läsa som pdf på www.esbri.se

Kontakta Jonas Gustafsson för mer information:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status