AIG Europe Limited UK filial i Sverige - Snart lanseras förvaringstjänsten Spacepal ? med en unik försäkringslösning på plats

Snart lanseras förvaringstjänsten Spacepal ? med en unik försäkringslösning på plats

Newsdesk 15/2 10:06

Snart lanseras en ny typ av förvaringstjänst, marknadsplatsen Spacepal. Där kan både privatpersoner och företag som har ledigt förvaringsutrymme annonsera gratis för att personer och företag i närheten som är i behov av förvaring ska kunna hyra in sig. Bolaget och dess två grundare har själva utvecklat den tekniska plattformen och har nu fått med sig försäkringsjätten AIG som tagit fram en anpassad lösning för Spacepals användare.

? Vi är oerhört glada att ha med oss AIG på den här resan. Tack vare försäkringslösningen och vår marknadsplats öppnas ett helt nytt utbud upp på förvaringsmarknaden. Du kan förvara dina möbler eller hobbyprylar i grannens källare, garage eller gästrum och ha full trygghet genom försäkringen. Förvaringen hos en privatperson blir av naturliga skäl billigare än hos en kommersiell aktör. För den som har ledigt utrymme innebär detta en möjlighet att tjäna en extra slant varje månad ? perfekt för t.ex. villa- och fritidshusägare. Vi vill bli ett ?Airbnb? för förvaring, säger Henri Falk, VD för Spacepal.

Långtidsförvaring av fordon och parkering ingår också i konceptet.

? Dessa områden tror vi mycket på. Vinterförvaring av bil och framförallt båt är dyrt och här ser vi en möjlighet för våra användare att t.ex. hyra ut en plätt på sin tomt där någon kan ställa upp sin båt. Vi introducerar helt enkelt delningsekonomin till förvaringsmarknaden och därigenom hjälper vi till att effektivisera marknaden och främjar att ledigt utrymme nyttjas i större utsträckning. Det blir en win-win för båda parter och är dessutom en hållbar och klimatsmart lösning eftersom det i de flesta fallen kortar resvägen mellan hyrestagare och förvaringsplats.

Spacepal kommer också att användas för förmedling av lagerutrymme.

? T.ex. mindre e-handlare ska kunna använda Spacepal för att snabbt och enkelt hitta ledigt lagerutrymme.

Spacepal är pionjär på så kallad peer-to-peer storage i Sverige, men ser sig inte som en konkurrent till professionella aktörer utan bjuder istället in dem till att använda tjänsten som en marknadsföringskanal.

? För konsumenterna är det positivt att kunna se och jämföra olika förvaringsalternativ på en och samma plats. Och mer förvaringsutbud behövs. Efterfrågan är hög och anläggningarna fylls upp snabbt, säger Henri Falk.

Tjänsten kommer att lanseras inom kort och redan nu går det att lägga upp och söka bland annonser på sajten. Försäkringslösningen kommer att omfatta såväl de förvarade ägodelarna som uthyrarens förvaringsutrymme. Fordon omfattas inte utan där hänvisas användarna till sin fordonsförsäkring. Företag som hyr förvaring genom Spacepal kommer inte kunna teckna försäkringen initialt, men det är något AIG tror kan adderas i ett senare skede.

? Vi på AIG är väldigt glada och förväntansfulla över vårt samarbete med Spacepal. Vi är övertygade om att delningsekonomi är en framgångssaga som är här för att stanna, och vi vill vara med på den allt viktigare marknaden för försäkringsbolagen. Med en positiv attityd ger vi oss i princip in på orörd mark, säger Rasmus Nygård, VD för AIG Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

Henri Falk, VD och medgrundare, Spacepal AB, +46 707 418 601, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status