Trosa - Societetshuset sålt till lokala visionärer

Societetshuset sålt till lokala visionärer

Newsdesk 29/11 09:59

Kommunägda Societetshuset från 1902 gick ut till försäljning i samband med att Trosa kommun köpte Folkets hus och valde att inte förnya det utgående avtalet för Trosa kvarn i början av sommaren. Nu har kontrakt skrivits med lokala företagare som har planer för publik verksamhet och upprustning av fastigheten.

Köpare av societetshuset är de lokala företagarna Erika Stenlund och Tim Svensson som driver såväl företag tillsammans som var för sig.

?Vi ser fram emot att skapa en inspirerande arbets- och mötesplats för företagare i Trosa och för personer som pendlar och vill arbeta på distans. Vår ambition, förutom fasta och flexibla arbetsplatser, är att också ha ett café med galleri för att få en kreativ miljö som kan tilltala allmänheten?, kommenterar Tim Svensson köpet.

Johan Sandlund, kommunchef: ?En av Trosas profilbyggnader får nu en ny funktion som mötesplats för företagsamma människor. Det känns roligt att Trosa kommun genom att försälja huset kan bidra till att en ny spännande företagsidé prövas i Trosa.?

Fastighetens såldes för 4,4 mkr och bidragande till valet av köpare var deras starka vision för byggnaden. Societetshuset uppfördes under Trosas växande tid som badort vid förra sekelskiftet. Sedan 30-talet har det varit samlingslokal men fastigheten har varit hårt åtgången av tid och brand, något som de nya ägarna avser åtgärda.


För mer information:
Tim Svensson, köpare
Tfn: 0725-05 09 05

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status