Sollentuna kommun - Sollentuna har ett av landets bästa företagsklimat

Sollentuna har ett av landets bästa företagsklimat

Newsdesk 20/9 11:10

Sollentuna kommun placerar sig återigen i Sverigetoppen när företagen får ge sin syn på det lokala företagsklimatet. Sollentuna lyckas behålla topplaceringen och hamnar på andraplats även i årets ranking.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. I dag presenteras resultatet och Sollentuna placerar sig för tredje året i rad på en andra plats i landet. 

? Självklart hade jag hoppats på att vi skulle ta över förstaplatsen från Solna och vi ska även fortsatt sträva efter att uppnå detta. Samtidigt är andraplatsen ett tydligt kvitto på att vi gör ett bra arbete. Ett gott näringslivsklimat är avgörande för att fler Sollentunabor ska komma i arbete och vara med och bidra till vår gemensamma trygghet och välfärd, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

I undersökningen får företag ge ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet i sin kommun. Företagen i Sollentuna ger kommunen omdömet 4.0 på en sexgradig skala. Snittet i Sverige är 3.34.

? Det är glädjande att våra företag ger oss ett så bra betyg, det visar att vårt arbete uppskattas och ger resultat. Särskilt roligt är det att vi bland annat gått framåt i omdömet gällande tjänstemännens attityder till företagande, från 3,7 2015 till 3,9 i år. Vi gör mycket men vi kan göra än mer och nu fortsätter vårt arbete för att nå målsättningen att bli nummer ett, säger Katarina Kämpe, kommundirektör.

Resultatet visar att företagen i Sollentuna är mycket positivt inställda till attityden gentemot näringslivet i Sollentuna, främst inom skolan men också hos kommunens tjänstemän och politiker. Däremot tycker företagen att det är svårt att hitta rätt kompetens i kommunen och att det finns viss konkurrens från kommunen. Servicen till företagen kan också förbättras något.

? Jag vill gratulera Sollentuna för den här fina placeringen. Jag vet att Sollentuna vill vara etta på prispallen men jag tycker att politiker och tjänstemän ska glädjas av den fina placeringen och de fina omdömena från företagen. Fortsätt utmana Solna om Sveriges bästa företagsklimat, säger Annika Bröms, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholms.

Läs mer om Svenskt näringslivs kommunrankning här


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status