Sony Xperia XA

TranslateRSSMobil

Fenzie HB - Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Newsdesk 9/4 20:55

Detta är som sagt en budgetmobil och när man köper en sådan får man alltid kompromissa med prestandan även om själva konstruktionen och designen sällan är rent ut dålig ens hos de allra billigaste mobiltelefonerna nu för tiden. Det var längesedan en billigare mobiltelefon innebar ett chassi med dålig passform och av sämre kvalitet. Det har helt enkelt skett en rejäl uppryckning på den fronten.

Ju billigare mobiltelefon ju sämre prestanda. Jag skulle inte rekommendera en mobil med ett pris under tusenlappen till någon, inte ens för en person som endast använder sin mobiltelefon för att ringa samtal. En Sony Xperia XA som har en prislapp på 1885 kronor är däremot en helt okej all round mobil som kan duga för att ringa samtal, surfa på nätet och spela spel men den duger inte riktigt fullt ut som en multimedia mobil. Dels är dess LCD display på 5 tum och med 720?1280 pixlar för liten och med för låg skärpa för att man till exempel ska kunna avnjuta streamad film på ett bra sätt. En större display är då att föredra. 

Dels är högtalaren för svag så ljudet som kommer ut från telefonen blir lite för lågt även om man ställer in ljudet på högsta volym så att lyssna på musik direkt från mobilen blir inte så njutningsfullt. Detta kan dock lösas med ett par bra hörlurar eller ett par bluetooth högtalare ( vi säljer sådana också).

När det gäller kraften hos denna eleganta budgetmobil har den en åttakärnig Mediatek MT6755 Helio P10 processor på 2 GHz och detta parat med ett Ram minne på 2 GB ger ett okej flyt och internminnet är på 16 GB men minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Att investera i ett minneskort är ett billigt sätt att utöka din telefons minne men du kan inte spara applikationer eller uppdateringar av operativsystemet där. Även om du inte brukar installera appar på din mobil förbrukas ändå det inbyggda minnet av uppdateringar av applikationer som redan fanns i mobilen när du köpte den. Ett internminne på 16 GB är godkänt men det hade inte skadat med mer för det minne en tillverkare anger är alltid det totala, det vill säga att de inte räknar bort den plats själva operativsystemet och förinstallerade appar förbrukar redan när du packar upp din nya smartphone för första gången. Detta är viktigt att känna till när man letar efter en ny mobil.

Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Optisk bildstabilisator saknas dock så det gäller att du är stadig på handen när du tar bilder eller filmar med din Sony Xperia XA.

Den främre kameran är på 8 Megapixlar. Båda dessa kameror ger bra bilder men eftersom detta är en billigare mobiltelefon är det förstås inte de allra bästa kamerorna som sitter här. För att en tillverkare ska kunna hålla nere priset kan de inte använda de mest högkvalitativa komponenterna. Om du vill ha det allra bästa bör du istället titta på en betydligt dyrare flaggskepps mobil för där kompromissas inte alls med prestandan. 

Sony Xperia XA har ett batteri på 2300 mAh och det stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel och något som mobiltelefoner i den här prisklassen brukar sakna.

Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som var helt nytt när den här mobilen lanserades i Februari 2016. Det betyder att den inte ännu har fått någon uppdatering av operativsystemet som nu är uppe i version Android 7.0.1 och den kommer kanske aldrig få någon uppgradering eftersom budgetmobiler sällan får sådana. Att ta fram en uppgradering är nämligen både tidskrävande och kostsamt för tillverkarna av mobiltelefoner eftersom de ofta gör om systemet Android för att passa deras smak och funktioner. Detta kallas skinn och långt ifrån alla tillverkare använder ett rent operativsystem vilket ger fördelen att en ny version kan skickas ut snabbt på grund av att man inte behöver programera  om systemet innan. Det är en av anledningarna till att jag personligen föredrar mobiler med ett mera rent Android.

En Sony Xperia XA passar dig som föredrar små mobiltelefoner som underlättar enhandsfattning och som vill ha en lite billigare smartphone som ändå klarar av lättare användning som att ringa, skicka sms eller kolla på nätet.

Den passar inte riktigt dig som vill ha det mest kraftfulla och mer funktioner.

Du hittar denna smartphone och fler likt den hos oss på Fenzie.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status