Sörmlands Sparbank - Sörmlands Sparbank skänker kassar för att uppmärksamma problemet med plast i naturen

Sörmlands Sparbank skänker kassar för att uppmärksamma problemet med plast i naturen

Newsdesk 4/6 20:05

Plast i naturen är ett stort miljöproblem som bidrar till nedskräpning och som naturen har svårt att bryta ner. I Sverige använder vi upp till 1,3 miljarder plastpåsar per år. För att underlätta vardagen och minska användningen av plastpåsar delar banken ut miljövänliga kassar, som du kan använda om och om igen när du handlar.

Världsmiljödagen är en av FN:s temadagar som banken brukar uppmärksamma varje år, som en del av det aktiva miljöarbetet. Fokus i år är att minska användningen av plastpåsar.

Produktionen av plast har ökat lavinartat de senaste åren. Plast är dessutom det vanligaste skräpet i våra hav och ett stort miljöproblem, som bidrar till både nedskräpning och spridning av mikroplaster i naturen. I Sverige använder vi upp till 1,3 miljarder plastpåsar per år. Det innebär att varje person i Sverige förbrukar ca 198 påsar per år.

För att underlätta i vardagen och minska användningen av plastpåsar delar banken ut miljövänliga kassar som kan användas om och om igen när man handlar. Kassarna finns att hämta på samtliga kontor från och med den 5 juni.

- Alla kan göra en insats för miljön, det handlar om att bli medveten om vilka val man kan göra i sin vardag. Genom att skänka kassar som kan användas om och om igen när du handlar underlättar vi för dem som vill vara mer miljövänliga, säger Peter Öjdahl som är miljöansvarig på banken.

Sörmlands Sparbank arbetar aktivt med miljöfrågor för att bygden ska utvecklas långsiktigt. För att Sörmland även i framtiden ska vara en attraktiv plats att bo och leva i, är det viktigt att bidra till en samhällsutveckling som hushållar med våra gemensamma resurser. Genom ?Skickar vidare ? Miljö? bidrar banken till projektidéer som förbättrar vår miljö.  

För mer information, kontakta Katarina Larsson via e-post

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status