Speed Group - Speed Group skriver samarbetsavtal med Luna AB och investerar i en Autostore i Göteborg

Speed Group skriver samarbetsavtal med Luna AB och investerar i en Autostore i Göteborg

Newsdesk 3/7 13:30

Speed Group har kommit överens med Luna AB om att ta hand om bolagets logistikverksamhet. I samband med affären har Speed Group tagit det strategiska beslutet att investera i en Autostore i Göteborg.

Luna AB ingår i börsbolaget Bergman & Beving AB, som idag äger 15 varumärken. Bergman & Beving AB har ca 1000 anställda och omsätter ca 3,8 miljarder kronor. Luna AB har sitt huvudkontor i Alingsås. Luna AB väljer nu att lägga ut sin logistikhantering till Speed Group.

Vi är enormt stolta över att ett så välrenommerat och framgångsrikt bolag som Luna AB gett oss förtroendet som samarbetspartner för sin logistikhantering, säger Peter Nilsson, CEO Speed Group AB. I samband med affären har vi tagit beslutet att gå från manuell lagerhantering till att investera i automatisering, vilket var ett självklart strategiskt beslut då Speed alltid varit ett företag i framkant gällande innovation och nya affärslösningar, fortsätter Peter Nilsson.

Med denna moderna lösning kommer Speed Group att erbjuda Luna AB en kostnadseffektiv och framtidssäkrad logistiklösning med hög kvalité och driftsäkerhet.

Ulf Carlsson, VD på Luna AB, säger att i Speed Group har vi hittat en innovativ logistikpartner som med ett modernt tänkande skapat en effektiv lösning utifrån vårt och våra kunders behov.

Speeds moderna logistikfastigheter kommer nu att kompletteras med en automationslösning från Element Logic (Autostore). Lösningen kommer innebära fördelar i form av ökad flexibilitet, effektivitet och kvalité. Den kommer ge oss möjligheten att optimera lagerytorna, minska lagerutrymmet per produkt och ge oss en snabbare lagerhantering. Automatiseringen kommer också innebära minskad felmarginal och färre returer, vilket ökar kvalitén till våra kunder.

Investeringen i en Autostore är otroligt spännande och kommer göra Speed Group till den första 3PL-aktören som investerar i en Autostore i Norden. Effektiviseringen kommer ge oss konkurrensfördelar som vi tror kommer stärka vår position på den svenska marknaden, säger Peter Nilsson.

____________________________________________________________________

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA

Peter Nilsson, CEO Speed Group,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status