Spinoola - Spinoolas event om kvinnligt företagande i technologibranschen säljer slut i rekordfart

Spinoolas event om kvinnligt företagande i technologibranschen säljer slut i rekordfart

Newsdesk 27/4 08:20

Eventet med Anna Rosling från Gapminder och KTH:s initiativtagare för kvinnligt företagande sålde slut på 11 timmar.

?Det är överraskande men väldigt kul därför att det betyder att syftet bakom eventet dvs. att lyfta fram kvinnliga förebilder inom Tech. och kvinnligt entreprenörskap, är viktigt och något som engagerar folk?, säger Spinoolas grundare och initiativtagare till eventet Lotta Karlsson Domonkos.

Anna Roslings föreläsningar och hennes TED-talks är kända globalt för att vara inspirerande och ifrågasättande av vår syn på världen. Ifrågasättandet kännetecknar även KTH:s nya initiativ som undersöker varför det fortfarande är färre kvinnor än män som väljer en karriär inom teknologi och entreprenörskap.

?Detta är frågor jag brinner för och något jag själv fick upp ögonen för några år sedan. Jag har startat mitt eget Tech företag och har börjat lära mig koda som jag tror blir framtidens skriftspråk för de som vill lyckas i en ny digital värld. Det man kan göra med programmering är fantastisk men bristen på förebilder är en anledning till att tjejer inte väljer en teknisk utbildning. Framtiden skapas idag av de som hoppat på det digitala tåget så om kvinnor inte är med i den utvecklingen kommer även framtiden att skapas enbart av män?, menar Lotta Karlsson Domonkos.

Spinoola är en plattform där man enkelt kan beställa digitala tjänster som annars kan vara både tidskrävande och kostsamt. ?Vi jobbar med experter både lokalt i Sverige och globalt. Det finns ingen anledning till att begränsa sig så länge kvalitén håller måttet. Det är lite tråkigt att outsourcing fått en så negativ klang. Det handlar om att hitta kunskap och kvalitet var denna kompetens än befinner sig fysiskt. På Spinoola jobbar vi globalt men garanterar kvaliteten lokalt och ger en personlig service. Vi vill erbjuda våra kunder en mjuklandning i en ibland hård digital värld?, säger Lotta Karlsson Domonkos.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status