Låt parken leva - Staden tiger om Discgolfparkens framtid

Staden tiger om Discgolfparkens framtid

Newsdesk 2/5 05:18

Stockholms stad har beslutat att bygga en begravningsplats i Järva DiscGolfPark på Granholmstoppen i Tensta och stadsbyggnadskontoret har ett uppdrag att hitta en ny plats för discgolfen. Men med mindre än 5 månader kvar, och trots flera påminnelser, har Stadshuset ännu inte tagit kontakt med parkens företrädare.

? Det är oerhört nonchalant mot en företagare som bidragit med så mycket till staden, och mot oss järvabor som undrar vad som ska hända med vår fantastiska park, säger Björn Erdal från det lokala nätverket Låt parken leva.

Aktivitetsparken på den gamla tippen i Tensta har under 25 år blivit ett populärt utflyktsmål och en världsattraktion för den växande sporten discgolf. För två år sedan blev den Årets Park i Sverige. Men priset har inte påverkat den politiska processen. Parkens avtal är uppsagt från den 1 oktober 2019.

Discgolfparkens skapare Mats Löf sammanfattade läget i ett brev till borgarråden Dennis Wedin och Karin Ernlund i mars. Inget förslag finns på ersättningsplats, och ingen plan för hur discgolfen ska kunna drivas vidare under en övergångsperiod när utbyggnaden av begravningsplatsens första etapp pågår ? två åtaganden som finns i beslutsunderlaget.

? Stadens tystnad är obehaglig för mig som sakägare. De låtsas som om jag inte finns. Ska jag bestraffas för att jag utvecklat området med unik landskapsdesign och en allmän park med stort samhällsvärde? frågar Mats Löf.

Den centrala frågan som osynliggörs, enligt Mats Löf, är den prisbelönta allmänna parken som inte går att flytta.

? Det går inte att flytta ett landskap.

? Även om det skulle gå, varför ska man ta parken ifrån Tensta? lägger Björn Erdal till.

? Vi behöver vackra, trygga platser som lockar människor till naturen, drar besökare till förorten och skapar arbetstillfällen. Flytta begravningsplatsen istället, den finns ännu bara på papper.

På Järva undrar man hur stadens tystnad ska tolkas.

? Järva DiscGolfPark tvingas troligen bort utan svar. Kyrkogårdsförvaltningen är knappast klara med upphandlingar och bygglov till hösten, men de vill  ha bort den prisbelönta parken så fort som möjligt. Om den får förfalla i några år blir det lättare för dem att spärra av och gräva upp området sedan, tror Björn Erdal från Låt parken leva.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status