Handelshögskolan i Stockholm - Starkt stöd för Handelshögskolans nya Wallenberg-professur i Innovative and Sustainable Business Development

Starkt stöd för Handelshögskolans nya Wallenberg-professur i Innovative and Sustainable Business Development

Newsdesk 30/5 05:00

Näringslivets intresse för Handelshögskolans nya professur är stort. Sedan ursprungsdonationen i januari om 32,5 miljoner kr från två av Wallenbergstiftelserna* har flera företag gått in med ytterligare finansiellt stöd. Handelshögskolan söker nu fler partners för att till professuren kunna bygga ett internationellt ledande forskningscenter kring innovativ och hållbar företagsutveckling. Centret kommer att heta The Jacob and Marcus Wallenberg Center for Innovative and Sustainable Business Development.

Vid sidan av Wallenbergstiftelserna är huvudpartners SEB, EQT, FAM och Investor som stödjer centret med fem miljoner kronor var. Stödjande partners är Atlas Copco och Stora Enso som bidrar med två miljoner kr var. Målet är att med hjälp av fler företag samla in totalt 65 miljoner kronor till professuren och centret för att kunna driva verksamheten långsiktigt.

- Vi är mycket tacksamma över det stöd vi fått hittills från företagen. Det visar att forskningsområdet är relevant och viktigt och att företagen ser en konkret nytta med ett center som sätter ljus på innovativt och hållbart företagande. Nu vill vi hitta fler partners som är med och bidrar till detta för Sverige så viktiga forskningsområde, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan.

Centret kommer att ha en tät samverkan med näringslivet för att belysa och utforska företagens roll och hur de genom innovation kan bidra till att att lösa många av de stora utmaningar som samhället står inför, inte minst de sociala och miljömässiga.

Det nya forskningscentret blir ytterligare ett led i Handelshögskolans satsning på långsiktig företagsutveckling, innovation och hållbarhet. Professuren och centret kommer att ha fokus på ägarstyrning och ledarskap och hur företag kan utvecklas långsiktigt och skapa hållbar tillväxt genom innovationer och operationell effektivitet. Rekryteringen av en professor har inletts och beräknas slutföras under 2016.

Mer information, bilder och citat finns på www.hhs.se/isbdev där de stödjande företagen förklarar varför de valt att bidra till forskningscentret.

* Grunddonationen gjordes av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.

Presskontakt:
Katarina Hägg
Chef för externa relationer, Handelshögskolan
0704-399341

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Stora Enso SEB Investor Atlas Copco

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status