Mediamat Foodsupport Elisabeth Johansson AB - Stjärnkonditorn, kocken och kokboksförfattaren Elisabeth Johansson gör succé i USA

Stjärnkonditorn, kocken och kokboksförfattaren Elisabeth Johansson gör succé i USA

Newsdesk 22/7 07:01

Efter förra årets gästspel vid Swedish Culinary Summer i Hamptons på Long Island har amerikanerna nu på allvar fått upp ögonen för Elisabeth Johansson. Den 13 augusti medverkar hon på det exklusiva eventet Author?s Night med andra kända namn som Gwyneth Paltrow och Christie Brinkley. I höst släpps ytterligare två av hennes kokböcker, Lakrits och Clean Cooking, på den amerikanska marknaden.

Swedish Culinary Summer är projektet som marknadsför Sverige i USA genom gastronomiska upplevelser vid exklusiva events i Hamptons utanför New York. Elisabeth Johansson var en av de utvalda kockarna under det tio veckor långa projektet 2015 och hennes medverkan fick stor uppmärksamhet. Hon har i år därför även uppmärksammats för sin roll som prisbelönt författare vid Author?s Night, sommarens största välgörenhetsevent med 100 författare och 3 000 gäster.

?Det är verkligen en ära att bli inbjuden som en av dessa världskända författare?, säger Elisabeth Johansson. ?Swedish Culinary Summers projektledare Andrew Rice har gjort det hela möjligt, han har gjort en stor insats för att lyfta fram svenska kockar de senaste tre åren.? Till boksigneringen under eventet Author?s Night har Elisabeth Johansson, förutom sin storsäljande bok Choklad, med sig böckerna Lakrits och Clean Cooking som lanseras i USA under hösten. Det är två starka trender som ligger henne varmt om hjärtat. Boken Lakrits är dessutom världens första kokbok med lakrits.

USA-aktuella Elisabeth Johansson är en av Sveriges mest meriterade kockar och konditorer med både ett guld och ett silver från Matlagnings-OS 2004. Hon är dessutom den enda som har suttit i juryn för både Årets Kock och Årets Konditor, vilket hon gjort de senaste åtta åren. Det är dock framför allt som en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare och som huvuddomare i det mycket populära barnprogrammet Årets Sockerbagare på SVT som hon har blivit mest känd.

?Att få svenska böcker översatta och utgivna i USA är nästintill omöjligt och det känns därför fantastiskt att jag nu snart har tre böcker utgivna där. Chokladboken har blivit något av en klassiker och har redan tryckts om i två omgångar?, berättar Elisabeth Johansson. ?Den stora livsstilsbutikskedjan Anthropologie, som finns i hela USA och England, har även tryckt en helt egen utgåva av boken.?

Då nästan 8 miljoner av den amerikanska befolkningen har sitt ursprung i Skandinavien är intresset för det svenska stort. Elisabeth Johansson kommer även att vara värd för en egen fest den 13 augusti under Author?s Night, i samarbete med Swedish Culinary Summer. Gästerna är Hamptonsbor och celebriteter, intäkterna går till välgörenhet. Återigen kommer hennes rätter med bland annat lakrits vinna ny gastronomisk mark. Hennes böcker Lakrits och Clean Cooking släpps den 1 september och väntas få stor uppmärksamhet. Elisabeth Johanssons böcker finns nu översatta till sju språk.

Presskontakt
För intervjuer, recept och högupplösta fotografier, kontakta Elisabeth Johansson på

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status