Sprinkle AB - Stockholm IT Ventures AB presenterar finansiell information relaterat till bolagets senaste förvärv av Sprinkle AB

Stockholm IT Ventures AB presenterar finansiell information relaterat till bolagets senaste förvärv av Sprinkle AB

Newsdesk 2/5 09:04

Stockholm IT Ventures AB meddelade under fredagen den 26 april 2019, förvärvet av Fintechföretaget Sprinkle AB till ett värde av högst 680 miljoner aktier i Stockholm IT Ventures AB.

Emissionen av dessa aktier kommer att genomföras med befintliga emitterade aktier enligt beslut från aktieägarmötet som hölls i januari 2019. Med andra ord: inga nya aktier kommer att emitteras för detta förvärv.

Stockholm IT Ventures AB tar nu tillfället i akt och presenterar Sprinkle AB´s resultaträkning och balansräkning för 2018.

Sprinkle AB visade ett starkt resultat för år 2018, vilket var i linje med ledningens förväntningar som fokuserar på utvecklingen av Fintech 2.0. Huvuddelen av resultatet härleddes från Sprinkle's investeringssplattform Raise Reach. Sprinkle har höga ambitioner och förväntar sig att omsättningen och vinsten ska växa under 2019.

* Sprinkle AB: s huvudsakliga anläggningstillgångar består av en vindkraftpark, bostadsfastigheter och kryptovaluta anläggningar.

Årsskiftesbaserade aktiviteter:

Ledningen vill framhäva två transaktioner från första kvartalet 2019 vilka förvänts ha en positiv inverkan på resultaten för 2019:

1) Försäljningen av ZeeBee Ventures APS, ett danskt bolag som är verksamt inom fastighetsbranschen för ett belopp på 900.383 euro och

2) Försäljningen av flera Fintechlösningar till olika kunder för beloppet 2 394 636 euro. Sprinkle AB fortsätter att vara involverad i utvecklingen av dessa Fintechlösningar för dessa kunder.

- Vi är glada att kunna meddela en stark vinsttillväxt för 2018 när vi nu blir en del av Stockholm IT Ventures AB. Vi tror starkt på att de båda företagens gemensamma styrkor och de resulterande synergieffekterna kommer att skapa ett stort värde för våra aktieägare under kommande år, säger Ian Cassiman, VD för Sprinkle AB.

- Vi gratulerar Sprinkle AB till ett starkt resultat för 2018 och ser tillsammans fram emot ett spännande 2019. Våra två företag integrerar för närvarande sin ledning, personal och interna system och vi ser fram emot att meddela vår kombinerade strategi så snart som möjligt, säger Bert Scheen, VD för Stockholm IT Ventures AB.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status