Fibra - Storsatsning på stadsnät i Hallstahammar

Storsatsning på stadsnät i Hallstahammar

Newsdesk 16/6 09:31

I början av juni erbjöds omkring 2 000 hushåll att ansluta sig till Hallstahammars stadsnät via Fibra. Nu satsar kommunen och Fibra på att ge ännu fler möjligheten att nyttja det kommunalägda stadsnätet.

? Vi kopplar upp oss allt mer och kravet på en anslutning med hög kapacitet ökar i hushållen. Ett bra och framtidssäkert stadsnät är en viktig del av den digitala infrastrukturen för ett modernt samhälle. Därför har vi tillsammans inlett ett arbete att införa det kommunala fibernätet till alla hushåll i tätorten. Vår förhoppning är att alla vill ta möjligheten att ansluta sig till ett modernt, tjänsteneutralt och framtidssäkert stadsnät, säger Jonas Rigner, VD på Fibra.

Fler än 2 300 hushåll är redan aktiva och arbetet med att bygga ut stadsnätet är påbörjat. Målet är att 70 procent av hushållen i Hallstahammars kommun är anslutna till våren 2018.
? Det kommunägda stadsnätet är ett så kallat öppet nät, där ett stort antal tjänsteleverantörer konkurrerar på samma villkor, vilket betyder låga priser och korta bindningstider på bredbandstjänster för invånarna i Hallstahammar, säger, Carin Becker på Hallstahammars kommun
Fibra driver och utvecklar stadsnäten i Västerås, Eskilstuna, Hallstahammar, Arboga och Strängnäs på uppdrag av nätägarna Mälarenergi, Eskilstuna Energi & Miljö, Arboga Kommun, Hallstahammars Kommun och SEVAB Strängnäs Energi.

Vill du veta mer?

Kontakt:

Fibra
Jonas Rigner 
tel: 021-39 95 00
e-post: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status