Malmö stad - Storstäder tappar i näringslivsrankning

Storstäder tappar i näringslivsrankning

Newsdesk 21/9 11:54

Igår presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i Sverige. Årets rapport bygger delvis på en enkätundersökning till företagen, delvis från statistik från SCB och UC.

Storstäderna har överlag fått sämre placering än föregående år. Av landets 15 kommuner med över 100.000 invånare är det endast tre som har förbättrat det lokala företagsklimatet, resten har fått sämre resultat. Malmö har tappat 48 placeringar till 153.

- De är många olika faktorer som har gjort att vi har tappat i rankningen och de förtjänar en djupare analys. Men vi kan se att en del av kritiken handlar om olika typer av tillstånd, bemötande och handläggningstider. Trycket blir större på oss som kommun då antal nyetableringar ökar. Åtta nya företag om dagen startas och det har aldrig funnits så många arbetsplatser i staden som nu. Nu är det upp till oss att se till att klara detta tryck bättre, säger Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad.

Rapporten baseras dels på den tyngst vägande delen (två tredjedelar)- en enkätundersökning som genomförs av Svenskt Näringsliv, men också på statistik (en tredjedel). I Malmö fick 600 företag chans att svara på enkäten, 204 gjorde det.

- Mycket av den kritik som har kommit fram i undersökningen har också blivit tydlig inom ramen för arbetet med näringslivsstrategin och där finns förslag som kan innebära förbättringar av företagsklimatet i Malmö, säger Pehr Andersson.

Den näringslivspolitiska strategin är nu ute på remiss. Enligt planen kommer kommunstyrelsen ta ställning till den i början av februari och kommunfullmäktige i slutet av samma månad.

Kontakt
Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad, 070-5176134, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status