Drivhuset vid Högskolan Väst - Studenter löser företagens utmaningar i Fyrbodal!

Studenter löser företagens utmaningar i Fyrbodal!

Newsdesk 14/3 11:31

Torsdagen den 16 mars, kommer studenter från Sverige och Norge till Utvecklingscenter i Ed för att under 8 timmar jobba fram idéer och lösningar på utmaningar som 2 organisationer i Fyrbodal just nu står inför.

Det är Drivhuset vid Högskolan Väst som processleder aktiviteten och det är pappersbruket Rexcell och Dals-Eds kommun som studenterna kommer att hjälpa.

Konceptet heter Drivhuset8 och är en insats inom det gränsöverskridande projektet Framfor*.

-Det här är ett inarbetat koncept som vi på Drivhuset har genomfört flera gånger i varierande omfattning och som brukar vara väldigt roligt och givande för både studenter och organisationerna som är med, säger Marcus Pallvid ansvarig projektledare för aktiviteten.

Det är totalt 8 studenter med olika utbildningsbakgrund, från både Högskolan Väst och Högskolan i Östfold som kommer att finnas på plats för att ta sig an utmaningarna. De blir indelade i 2 olika grupper och får var sitt uppdrag att lösa. Under dagen tar studenterna sina idéer genom en process som Drivhuset leder. Processen kallas RIKA och består av 4 delar, Research, Idé, Koncept och Action.

-För studenterna är det här ett ypperligt tillfälle att testa sina kunskaper och se vad man går för och för företagen är det en möjlighet att få ett par nya ögon på sin verksamhet och dess utmaningar och förhoppningsvis få in nya idéer som de själva inte tänkt på tidigare, säger Marcus.

Media hälsas välkomna på torsdag klockan 17.00 då studenterna presenterar sina idéer för uppdragsgivarna på Rexcell och Dals-Ed kommun på utvecklingscenter i Ed. 

*Framfor är ett interegprojekt, som har sökts av Högskolan Väst, Högskolan i Östfold och Drivhuset vid Högskolan Väst. Syftet med Framfor är att arbeta med ökad konkurrenskraft hos små och medelstora företag inom programområdet Gränslöst Samarbete med ett särskilt fokus på företagen i kommunerna vid och i närheten av nationsgränsen.

För mer information kontakta:

Marcus Pallvid, Projektledare Drivhuset vid Högskolan Väst, 0733 - 58 22 40

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status