Elmia AB - Styrelsen tar över ledningen för Elmia

Styrelsen tar över ledningen för Elmia

Newsdesk 27/5 11:20

Elmias tillförordnade vd Roger Jonsson avgår från posten efter kritik från huvudägaren, Jönköpings Rådhus AB, om att han sitter på två stolar inom bolaget. Han fattade beslutet under Elmia AB:s styrelsemöte på torsdagskvällen. Elmias styrelse tar nu över bolagets fortsatta löpande förvaltning.

— Jag har under denna korta tid på nära håll sett den erfarenhet och kompetens som krävs för att bedriva mäss- och konferensverksamhet och som finns på Elmia. Personalen på Elmia tar ett oerhört ansvar och därför känner jag ingen oro för att detta ska påverka den dagliga verksamheten, säger Roger Jonsson.

Beslutet om att tillsätta Roger Jonsson som tillförordnad vd för Elmia AB fattades av styrelsen förra veckan, i samband med att den dåvarande vd:n fick lämna sin post.

Elmias styrelse var på torsdagskvällens möte enig om att låta Roger Jonsson fortsätta som tillförordnad vd tills den inledda rekryteringen av en ny vd avslutats. Men han valde ändå att avgå efter synpunkterna från Jönköpings Rådhus AB om att det inte är lämpligt att han både är tillförordnad vd för Elmia AB och kvar i bolagets styrelse.

Styrelsen kommer nu att samråda med huvudägaren, Rådhuset AB, och övriga aktieägare för att hitta en lösning.

— Under dessa premisser måste styrelsen ta ansvar för den situation som uppkommit och fortsätta att föra en dialog med huvudägaren och övriga aktieägare för att hitta en långsiktig lösning på situationen, säger Roger Jonsson.

Kontaktperson Roger Jonsson, styrelseordf. Elmia AB, tel: 070-838 83 31


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status