Garageportexperten Sverige AB - ?Svagt andra kvartal för portbranschen

?Svagt andra kvartal för portbranschen

Newsdesk 26/8 04:00

Garageportexperten fortsätter stärka sin position som Sveriges största leverantör av garageportar. Efter tre kvartal med tillväxt backar portbranschen kraftigt jämfört med föregående år. Marknadsledande Garageportexperten klarar sig, relativt sett, bra och fortsätter stärka sin position. Under senaste året har Garageportexperten ökat sin marknadsandel med dryga 7%.

"Det är givetvis glädjande att vi står starka i både bra och dåliga tider. Nu är det är svårt att dra några stora slutsatser utifrån ett enskilt kvartal, men uppenbarligen har marknaden bromsat in. Ett faktum vi delar med stora delar av övriga byggbranschen. Hur tillfälligt det är går inte uttala sig om i nuläget, utan vi måste avvakta och se hur det resterande året levererar innan vi säkert vet." säger Mikael Holmstrand, VD för Garageportexperten Sverige.

Om man separerar Garageportexperten ur Portgruppens kvartalsstatistik har övriga aktörer i branschföreningen tappat 50,7% under andra kvartalet jämfört med samma period 2018. Garageportexpertens försäljningstal på takskjutportar går också bakåt, men med jämförelsevis lilla 11,7%, under samma kvartal.

"Vårt relativt lilla tapp jämfört med branschen i övrigt visar att de kunder som ändå väljer att investera i sina fastigheter är noggranna med valet av leverantör. Vår lokala närvaro över hela landet, vår höga kompetens och vårt fokus på kvalitet är något som vi vet uppskattas av kunderna. Det ger oss goda förutsättningar när hela branschen upplever prövningar och konkurrensen ökar. Sedan vet vi också att allt fler konsumenter upptäcker och uppskattar vårt målmedvetna säkerhetsarbete ? vi arbetar enbart med certifierade montörer, ce-märker alla montage och vi erbjuder kunden försäkringsskydd utöver det vanliga." avslutar Mikael Holmstrand.

Statistiken omfattar endast takskjutportar sålda bland medlemmarna i branschföreningen Portgruppen, eftersom det är den typ av port som majoriteten av föreningens medlemmar säljer. Garageportexperten säljer också vipp- och slagportar vilket innebär att företagets totala volym är större än den redovisade. 

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten
0706-92 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status