Järfälla kommun - Svanenmärkta bostäder när Veidekke Bostad satsar i expansiva Barkarbystaden i Järfälla

Svanenmärkta bostäder när Veidekke Bostad satsar i expansiva Barkarbystaden i Järfälla

Newsdesk 28/1 08:20

Kvarter 12 i Barkarbystaden. Illustration av BSK Arkitekter.

Veidekke Bostad AB satsar vidare i Järfälla och köper kvarter tolv i Barkarbystaden. Här ska Veidekke bygga 250 Svanenmärkta bostadsrätter och lokaler för förskola, handel och service.

Mellan den nya Herrestaskolan och Stora torget i Barkarbystaden ska Veidekke bygga 250 kvadratsmarta och Svanenmärkta bostadsrätter med lokaler för förskola, handel och service i bottenplan. Första etappen beräknas vara klar för inflyttning vintern 2017. Det är Veidekke Bostad AB:s första satsning i expansiva Barkarbystaden.

? Barkarbystaden är ett unikt utbyggnadsområde som redan vid start har tillgång till all tänkbar service för de boende tack vare sin närhet till Barkarby Handelsplats, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad.

I och med avtalet med Veidekke Bostad AB och ytterligare ett kvarter med bostäder, handel och service fortsätter utvecklingen av Barkarbystaden som en spännande stadsdel i den framväxande regionala stadskärnan.

? Järfälla är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Veidekkes projekt, med 250 nya bostadsrätter och en ny förskola, blir ett bra tillskott till Barkarbystaden och bostadsbyggandet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Avtalet innebär att Veidekke Bostad AB köper kvarter tolv, del av fastighet 2:2, av Järfälla kommun. Köpeavtalet som godkändes av kommunfullmäktige i Järfälla den 25 januari omfattar ett av de tolv kvarter som ingår i Barkarbystadens första etapp.

Mer information
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status