Svea Ekonomi AB - Svea Ekonomi lanserar resevlauta i ombudsnätet för Giroservice

Svea Ekonomi lanserar resevlauta i ombudsnätet för Giroservice

Newsdesk 8/7 12:51

Svea Ekonomi lanserar försäljning av resevaluta hos sina Giroserviceombud. Med utrullning under sommaren 2016 kommer Svea Ekonomis Giroserviceombud få möjlighet att, utöver bastjänsterna räkningsbetalning och kontoinsättning, teckna tilläggstjänsten resevaluta och därmed kunna förse sina kunder med reskassa till sommarens semesterresor. Beställning och betalning sker direkt hos ombudet och leveransen sker sedan med REK-brev till kundens närmaste postombud inom 1-3 dagar.

-  Inledningsvis erbjuder vi de tretton populäraste valutorna för säsongen. Vi ser detta som en förstärkning av Svea Ekonomis växlingskontor i och med att vi på detta sätt ger valutaförsäljningen en geografisk spridning som Svea Ekonomi inte hade kunnat skapa genom etablering av växlingskontor på så kort tid, säger Dick Lundqvist, affärsområdeschef för Giroservice.

Efterfrågan på Giroservice ökar i takt med att lokala bankkontor stängs och de banker som finns kvar hanterar i allt mindre utsträckning kontanter. Detta innebär problem för en stor del av befolkningen som inte bor på platser där det finns exempelvis växlingskontor.

-  Svenskarna har sedan länge insett fördelarna med att ta med sig kontanter på resan eftersom det kan vara riskfyllt att bara förlita sig på att kortbetalningar fungerar. Många vill dessutom inte spendera sin semester på att leta efter uttagsautomater utan istället njuta av sin utlandsvistelse, säger Dick Lundqvist. Våra tjänster har alltid syftat till att underlätta människors vardag. Nu kan vi även göra det på deras semester, avslutar han.

Vid frågor kontakta 
Dick Lundqvist, Affärsområdeschef Giroservice, telefon 08-506 998 12.

Om ombusnätet
Sedan 2014 har Svea Ekonomi gett handlare möjlighet att erbjuda enklare banktjänster såsom räkningsbetalning och kontoinsättningar under samlingsnamnet Giroservice. Ombudsnätet omfattar idag ca 400 kiosker, tobakshandlare, bensinstationer och livsmedelsbutiker från Trelleborg i söder till Karesuando i norr.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Trelleborg

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status