Gällivare kommun - ?Svensk Fastighetsförmedling i Gällivare

?Svensk Fastighetsförmedling i Gällivare

Newsdesk 30/10 10:13

I januari i år öppnade Svensk Fastighetsförmedling sitt kontor i Gällivare. ? Vi har valt att etablera oss där det satsas och byggs, säger franchisetagarna Daniel Johansson och Daniel Larsson.

- De har valt att etablera sig i Gällivare förutom Luleå och det framkommer att de tror på Gällivares framtid vilket känns oerhört bra. Affärerna går så pass bra att de kommer att utöka sin verksamhet och det visar verkligen en positiv bild av Gällivares marknad, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

Svensk Fastighetsförmedling startades för 80 år sedan och har idag 230 bobutiker runt om i landet. På Gällivarekontoret jobbar fastighetsmäklaren Sanna Pohjanen som följer flyttströmmarna i kommunen. Inom tätorten är Vassara och Koskullskulle populära områden just nu.

- Vi ser ingen avmattning på marknaden i Gällivare. För lokalbefolkningen så är det viktigt med dubbelgarage, många sovrum och stor tomt. De som kommer utifrån letar oftast bostad på orten för att de fått ett jobb här. Och de visningar vi hunnit ha på landsbygden har varit välbesökta, förklarar Sanna Pohjanen.

- Det finns en efterfrågan även på landsbygden, särskilt om fastigheten har en gårdskaraktär, säger Daniel Larsson.

En mix i bostadsbeståndet är viktigt för dynamiken på marknaden förklarar franchisetagarna Daniel Johansson och Daniel Larsson.

- Det är bra med nyproduktion av hyres- och bostadsrätter. Då blir det omflyttningar, de som vill sälja sin villa behöver något att flytta till.

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling här

Nyheterna ges ut av:

Gällivare kommun Avki logo Gellivare Lapland

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status