FANKY AB - Svensk författare nominerad till "Världens mest innovativa bok"

Svensk författare nominerad till "Världens mest innovativa bok"

Newsdesk 19/1 13:50

Boken har redan utsetts till Årets pionjär av Svenska måltidsakademien, samt the Best Innovative Cookbook in Sweden av Gourmand International. Nu tävlar den om att bli Best in the World.

Krydda med Musik är namnet på den första svenska boken om hur musik kan få mat och dryck att smaka bättre. Vissa låtar gör drinkarna sötare, andra får oss att välja dyrare viner. Vi dricker mer öl vid en viss ljudnivå, och maten smakar mer intensivt vid en annan.

Tonsättare Per Samuelsson debuterar som författare och har i boken samlat material från den forskning som finns i ämnet, och sammanställt den i en tilltalande form för den ambitiöse krögaren, experimentlystna bartendern eller den matintresserade hemmakocken. Innehållet i boken baserar sig på de forskningsstudier som finns på området. Neurovetenskapen möter konstnärliga uttryck och sinnesperception.

Efter att ha komponerat musik för storskaliga middagar och utvecklat måltidsupplevelser för konferenser, event och ambassader de senaste åren, så var det naturliga steget att skriva en bok i ämnet.

- Hörseln är ett lite bortglömt sinne när det gäller måltidsupplevelser. Det är lätt hänt att restauranger använder musik på ett sätt som inte gör att deras mat upplevs så bra som den skulle kunna. Restaurangägarna behöver en hel del hjälp, och här kommer Krydda med musik in i bilden, berättar Per.

- Valet av musik påverkar direkt restaurangens omsättning, och är förmodligen det enklaste och billigaste sättet att öka restaurangens vinst, fortsätter Per.

För hemmakocken är Krydda med Musik en effektiv inspiration för att skapa bättre måltidsupplevelser genom att förändra atmosfären på ett medvetet sätt. Att matcha smaker mot favoritmusiken kan bli till en effektivt storytelling ingrediens vid nästa middag.

Krydda med Musik kommer representera Sverige i prestigefyllda Gourmand World Cookbook Awards som ofta kallas matböckernas Oscarsgala eller kokboks-VM.

I kategorin Innovative tävlar boken mot finalister från hela världen om titeln Best in the World. Finalen går av stapeln i Yantai, Kina i Maj. Totalt 209 länder finns representerade i tävlingen som visar det mest aktuella trenderna inom mat & dryck.

Presskontakt:
Tel: 070-584 60 62
epost: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status