Baering AB - Svenska flygdräkter uppskattas i Nya Kaledonien

Svenska flygdräkter uppskattas i Nya Kaledonien

Newsdesk 8/12 10:48

Helikopteroperatören Helicocean i Nya Kaledonien, en fransk ögrupp ca 1500 mil från Sverige och 238 mil nordväst om Nya Zeeland. När bolaget nyligen behövde uppgradera flygdräkterna för sin flygande personal föll valet på G1, en helt ny typ av flygdräkt utvecklad av pilotägda designföretaget AUK Protection i Jämtland.

? Det här är helt klart den lättaste och bekvämaste flygdräkt jag flugit i, säger Franklin Eck, pilot. Man märker att det finns en tanke bakom allting.

Helicocean opererar idag med sju Airbus Helicopters AS350 "Ecreuil", samt två stycken EC135. Med denna uppsättning utför man en mängd uppdrag, allt från brandbekämpning till montering av borrtorn för den lokala gruvindustrin. 

Med de tvåmotoriga EC135:orna, varav en är utrustad med vinsch, utför man räddningstjänsuppdrag åt Sécurité Civile, till exempel SAR-uppdrag (Search And Rescue). När orkanen Pam gick hårt fram över södra stilla havet förra året utförde man dessutom humanitära räddningsuppdrag med en AS365 "Dauphin". 

? De inbyggda knäskydden i AUK Protections flygdräkter gör väldigt stor skillnad när man arbetar i kabinen, och särskilt då för vinschoperatören, säger Franklin Eck.

? Nya Kaledonien är en fantastisk plats att arbeta på. Ön är sju mil bred och 41 mil lång, med mäktiga gröna bergskedjor och det blåa stilla havet runtom. Helt klart en spektakulär arbetsplats.  

? Den stora utmaningen är att det blåser i stort sett konstant, så det kan bli väldigt spännande när vi utför uppdrag i bergstrakterna. Det är ett otroligt omväxlande jobb. Vartannat år utför vi till exempel skyddsjakt på rådjur, eftersom man skydda den lokala floran och faunan som är unik för Nya Kaledonien. 

AUK Protection G1 utvecklades i nära samarbete med flygande personal i Jämtland, Nordnorge och på Grönland under en intensiv testfas som varade i över två år. Dräkten har fått mycket uppskattning både lokalt och globalt. Nyligen valde Scandinavian Air Ambulance att investera i ett antal G1 för sin flygande personal på ambulansflyget i Lycksele. 

Skillnaden mot konventionella flygdräkter är att både mönsterkonstruktion och materialval är noga anpassade för att stödja och underlätta flygpersonal i deras rörelseschema. Detta är en följd av AUK Protections hängivenhet till användarcentrerad design, UCD. För slutgiltig design och produktion stod konfektionsdesignern Stephen Copp, som har lång erfarenhet av avancerade funktionsplagg, bl.a. för Lundhags och Klättermusen.

AUK Protection tillhandahåller även den fodrade flygdräkten G2, som bygger på samma mönsterkonstruktion som G1, men som är anpassad för arktiska förhållanden. G2 har vunnit stor populäritet på Island och Grönland, där bl.a. Air Greenland lagerför den som företagsstandard. 

Det jämtländska företaget befinner sig nu i nästa utvecklingscykel och planerar att uppgradera både sortiment och marknadsarbete under kommande år. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status