JR Innovation AB - Svenska Pro Guitar bryter miljonstrecket

Svenska Pro Guitar bryter miljonstrecket

Newsdesk 14/11 14:28

De två grundarna Johannes Larsson och Rickard Östergård korkar upp en flaska champagne då deras app Pro Guitar Tuner installerats av över 1 miljon användare världen över. För att fira framgången lanserar de nu webb-plattformen ProGuitar.com som är ett community för gitarr och musikintresserade.

Plattformen Pro Guitar lanseras under den här veckan och målet är att skapa en modern mötesplats både för proffs- och amatörmusiker. Utöver communityt kommer användarna framöver att erbjudas flera musikrelaterade produkter och tjänster.

Allt började redan 2011 då ingenjörerna och gitarristerna Johannes och Rickard utvecklade en webb-app där man via sin webbläsare kan stämma sitt instrument via datorns mikrofon. De var då först i världen med att erbjuda en sådan tjänst. Responsen blev mycket positiv men det var ett problem; gitarrister har inte alltid tillgång till en dator när de vill stämma sitt instrument. Behovet av en app för telefonen var alltså uppenbart.

Under kvällar och helger arbetade de med att förbättra webbapplikationen samt påbörjade utvecklingen av en smartphone-app. Sedan februari i år tog de också steget att satsa heltid på företaget.

- Vi trodde mycket på detta projekt och såg det som en rolig utmaning att förena vårt stora musik- och teknikintresse. Behovet av en bra stämapp för instrument märks tydligt då användarbasen växer exponentiellt. Jag använder själv Pro Guitar Tuner dagligen då jag förutom att spela gitarr även bygger gitarrer, säger Johannes.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status