Splitgrid - Svenskt fintechbolag lanseras i hela EU

Svenskt fintechbolag lanseras i hela EU

Newsdesk 5/6 04:55

Det svenska techbolaget Splitgrid får licens för SEPA-betalningar, vilket innebär att bolaget nu når ut till alla 28 EU-länder. "Många av våra kunder saknade möjligheten att kunna göra affärer i euro via Splitgrids affärsmodell och nu kan vi erbjuda det", säger Jonas Forsman, CTO och medgrundare av Splitgrid.

Det svenska techbolaget Splitgrid blir ett av de första bolagen i Sverige som får licens för SEPA-betalningar, vilket innebär att man nu når ut till alla 28 EU-länder. Splitgrid breddar därmed marknaden och dess kunder markant, utan att öka riskerna för de små butiker och e-handlare som använder sig av bolagets tjänst.

Splitgrids produkt är en programvara som installeras i kassan hos antingen en fysisk butik eller e-handel. När en betalning genomförs delas pengarna upp så att butiken får sin del och leverantören får sin. Det möjliggör för butiken att sälja varor utan att köpa in ett stort lager och på så sätt riskera sin likviditet om de inte lyckas sälja allt. Enligt bolaget blir riskerna därmed mindre ? både för butik och leverantör.

? Det här steget möjliggör för våra butiker och leverantörer att jobba över en hel kontinent, utan begränsande avtal för leverans och betalning. Därför är det både viktigt och väldigt roligt att vi nu kan leverera det. Tillväxttakten under det senaste året har varit nästan 300 procent, så Splitgrid är utan tvekan en efterfrågad tjänst på marknaden, säger Jonas Forsman.

Splitgrid grundades 2016 och har sin bas i Örebro. Grundarna är Göran Eriksson och Jonas Forsman. Bolaget har cirka 50 butiker och e-handlare och omkring 150 leverantörer som de regelbundet skickar pengar till.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status