SelfieJobs - Sverige får Europas mest transparenta och konkurrensutsatta arbetsförmedling.

Sverige får Europas mest transparenta och konkurrensutsatta arbetsförmedling.

Newsdesk 13/10 09:52

Sveriges nya arbetsförmedling: SelifeJobs blir nu Europas mest öppna rekryteringstjänst. Vi lanserar två stora nyheter. För det första: vårt system sätter poäng på de arbetssökande utifrån deras CV och referenser. För det andra: när den arbetssökande har sökt ett jobb kan hen se vilka andra som intresserade av samma tjänst. Genom att förbättra sitt CV och lägga upp fler referenser, utbildning och bilder på sig själv klättrar arbetssökande på listan. Borta är Tinder-funktionen där arbetssökande och arbetsgivare kunde svajpa varandra.

Martin Tall grundare av SelfieJobs berättar varför:

"Det finns flera stora effekter med Öppna Ansökningar/OpenApply. För kandidaterna, möjlighet att se vilka de tävlar med och förbättra sin CV med meriter och information. Kandidaterna har även möjlighet att hitta jobb som inte har så många ansökningar och söka där. För företag och samhälle är en utmaning att så många jobb saknar ansökningar. Vi vill bli Sveriges nya arbetsförmedling eftersom den statliga är landets mest impopulära myndighet.?

?Sekretessen hanterar vi genom att ta bort efternamn, personnummer och exakt adress. Därigenom kan man vara mer öppen och få chans att bli upptäckt. Det minskar dessutom risken för diskriminering.?

?Utvecklingen inom rekrytering går åt två håll. Avpersonifiering och anonyma ansökningar, vi går åt andra hållet och tror att personlighet och energi är det viktigaste när företag ska växa. Vi tror inte att det är en matematisk formel som ger den bästa kandidaten. Detta gäller speciellt unga personer som ännu inte har ett långt CV.?

En av de tusentals unga människor som söker jobb i Selifejobs är Marie Segerfeldt 22 år bosatt i Stockholm.

?Jag pluggar idé och lärdomshistoria på Stockholm Universitet och jobbar som trainee och servitris. Det var min syster som tipsade mig om appen. Hon sa att det var som Tinder fast man söker jobb istället.?

Hur känns det att bli poängsatt?

?Jag tycker det är bra med att arbetssökande får poäng efter det blir tydligare om man har erfarenhet. Det blir också tydligare i vilken nisch du passar. Ens kompetens tydliggörs. Jag kan inte komma på något negativt med detta.?

Varför går du inte till statliga arbetsförmedlingen?

?Jag har aldrig varit på Arbetsförmedlingen. Jag har inte sett det behovet. Förr gick jag runt till butiker och kaféer och delade ut mitt CV. Selfiejobs är som en digital anslagstavla, förr när jag delade ut mitt CV kunde mina papper hamna längst ner i en hög eller så träffade jag inte rätt person. Nu med Selfiejobs kan jag kontakt direkt med den som behöver anställa personal. Det är snabbt, smidigt och enkelt.?

En av många arbetsgivare som söker personal via Selfiejobs är försäkringsbolaget mySafety. Ansvarig för rekryteringarna är Sofia Lundqvist.

"Vi är en ny kund på Selfiejobs sedan en knappt vecka. Jag känner till företaget sedan tidigare, de är kända i branschen. Min bild är att det är bra företag. Kreativt. Det är lätt få ut sina annonser och lätt komma i kontakt med en kandidat. Jag tycker det nya systemet med poäng är en bra idé."

Hur stort är ert rekryteringsbehov?

"Det är löpande, vi anställer 5-10 personer i månanden. Vi söker säljare som via telefon säljer våra försäkringar. På arbetsmarknaden är det alltid många som söker duktiga säljare.

Vad är din bild av arbetsförmedlingen?

"Den är ålderdomlig. Men den ger fortfarande kandidater. Men Selifejobs känns bra. Moderna."

En annan arbetssökande på Selfiejobs är Angelica Müller, 19 år.

Vad var din första bild av SelfieJobs?

"Att det såg spännande ut. Det var så annorlunda om du jämför med andra sidor som är en rubrik och sedan en lång text. Detta var något helt nytt. Så ser det inte ut på Arbetsförmedligen och Monster. Varje annons har en bild som ger en bild av företaget. Det blir mycket mer personligt."

Vad tycker du om det nya poängsystemet?"

Det är kul. Det skrämmer mig inte. Jag tycker det är bra. Det blir tydligare och en förenkling för arbetsgivarna. Jag kan enkelt förbättra min profil och visa vad jag kan."

Kvar i appen sedan tidigare är att man kan skapa CV och platsannonser blixtsnabbt och se kandidater/jobb nära. Kvar är även fokus på bilder/video för att visa en arbetsplats/kandidats personlighet och energi.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status