ESBRI - Sverige innovationstvåa ? Finland i topp

Sverige innovationstvåa ? Finland i topp

Newsdesk 12/5 08:10

Hur bidrar svensk innovationspolitik till global kunskapsuppbyggnad? Frågan diskuteras på ett seminarium i Stockholm 12 maj, utifrån en ny rapport.

I dag satsar många länder på innovationspolitik för att öka sin globala konkurrenskraft. Men blir den förda politiken bara ett nationellt särintresse, eller gagnar den även övriga världen? Den amerikanska tankesmedjan ITIF (Information Technology and Innovation Foundation) har intresserat sig för ämnet.

I en studie har de analyserat 56 länders bidrag till den globala innovationskapaciteten. Tillsammans står de för nästan 90 procent av den globala ekonomin. Sverige kommer på andra plats i rankningen, slaget endast av Finland. Studien har en ny ansats där såväl ländernas innovationskraft som deras konkurrenshämmande insatser analyseras. Det gör att resultaten även tar hänsyn till nationella särintressen, som till exempel handelshinder, och bidrar till att koppla ihop innovationspolitiken med det handelspolitiska fältet.

Under seminariet presenteras rapporten ?Contributors and Detractors: Ranking Countries? Impact on Global Innovation? av Stephen Ezell, som är en av författarna. Han är vice president för Global Innovation Policy på ITIF, med fokus på frågor kring forsknings- och teknikpolicy samt internationell konkurrenskraft och handel.


Tid: Torsdag 12 maj, 13.30?15.00 följt av fikamingel
Plats: Westmanska palatset, Holländargatan 17, Stockholm


Kontakt och anmälan: Helene Thorgrimsson,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status