Whitecell AB - Sverigedemokraternas företagspolitik vinner i omröstning

Sverigedemokraternas företagspolitik vinner i omröstning

Newsdesk 22/3 04:41

En webbundersökning som Foretagande.se har genomfört visar att svenska företagare föredrar Sverigedemokraternas företagspolitik. I alla fall mot bakgrund av hur företagspolitiken beskrivs av företrädare från respektive parti. Socialdemokraternas företagspolitik, som endast får 3,4 procent av rösterna, är bland de partier som hamnar sämst.

Foretagande.se har under vintern 2015/2016 publicerat en artikelserie där redaktionen har granskat varje riksdagspartis företagspolitik. Artiklarna har baserats på intervjuer med företrädare för partierna samt genom att studera respektive partiprogram.

Artikelserien avslutades med en omröstning där sajtens läsare och Foretagande.se:s medlemmar fick rösta på vilket parti de anser har den bästa företagspolitiken. Sammanlagt har 3 498 personer röstat.

Som väntat visade resultatet på en borgerlig övervikt bland rösterna. Alliansens fyra partier samlar sammanlagt 62 procent av rösterna medan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet tillsammans endast samlar 5,4 procent.

? Att det skulle vara övervikt för högerblocket var väntat, men att den var så stor kom som en överraskning, säger Patrik Nilsson som är ansvarig för Foretagande.se

Det dominerande partiet i omröstningen var annars Sverigedemokraterna som tog hem segern med god marginal gentemot tvåan, Moderaterna.

? Sverigedemokraterna får 28,9 procent av rösterna i undersökningen. Det är ett ganska stort försprång gentemot tvåan, Moderaterna, som ligger på 24,3 procent. I övrigt är det intressant att se att Centerpartiet ligger så högt i förhållande till deras aktuella opinionssiffror, säger Patrik Nilsson.

Röstningen är gjord genom en enkät på Foretagande.se:s hemsida. De som röstar har varit hemsidans besökare och/eller de som är medlemmar i Foretagande.se. Medlemmarna består av egna företagare och besökarna på sajten är antingen egna företagare eller intresserade av företagande.

? Det kanske är svårt att dra några generella slutsatser om vilka partisympatier som Sveriges företagare har. Men klart är i alla fall att just denna undersökning indikerar att svenska företagare verkar tycka att Sverigedemokraterna har den bästa politiken för företagsamheten i Sverige, säger Patrik Nilsson.

En länk till röstfördelningen finns här.

Där finner du även den artikelserie vi har skrivit om de olika partierna.

Kontaktuppgifter:

Patrik Nilsson (Webb- och marknadsansvarig)

E-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status