Swecat Racing AB - Swecat Racing utvecklar ny hyperbåt i samarbete med Mannerfelt Design Team

Swecat Racing utvecklar ny hyperbåt i samarbete med Mannerfelt Design Team

Newsdesk 21/9 03:43

Swecat Racing har under sommaren inlett ett samarbete med välrenommerade svenska designstudion Mannerfelt Design Team, för att utveckla en ny hyperbåt. Erfarenhet och kunskap från Swecat Racings tävlingsverksamhet, med de flerfaldiga världsmästarna Mikael Bengtsson och Erik Stark som piloter, i nära samarbete med Ocke och Ted Mannerfelt borgar för extrema prestanda och köregenskaper i kombination med design och kvalitet i absolut toppklass.

Den nya båten, en katamaran på drygt 30 fot, utrustas med dubbla Mercury Verado 400R (2 x 400 hk). Båten kommer att tillverkas i Sverige, helt i kolfiber, med den senaste teknologin inom komposittillverkning. En unik design av skrov och en förarmiljö hämtad direkt från offshore racing borgar för en helt unik körupplevelse.

Tack vare konstruktionen helt i kolfiber kan vikten hållas nere maximalt, vilket kommer att ge köregenskaper och prestanda långt bortom vad som idag är tillgängligt på marknaden. Låg vikt, i kombination med Mercurys toppmoderna fyrtaktsmotorer kommer, förutom hög prestanda, även ge låg bränsleförbrukning och låga drifts- och underhållskostnader.

?Vi bygger en helt ny generation av ?powerboats? ? lättare, snabbare, tystare, mer bränslesnåla och med sjöegenskaper som man annars bara hittar på renodlade tävlingsbåtar! Båten är utvecklad för kunder med en passion för extrema prestanda och köregenskaper som vanligtvis återfinns hos hyperbilar.?, säger Niklas Sjöö, VD på Swecat Racing. ?Första båten är redan beställd för leverans våren 2017.?, avslutar Niklas Sjöö.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status