Svenska Stadskärnor AB - Sweden Urban Arena ? tillsammans utvecklar vi morgondagens mötes- och handelsplatser

Sweden Urban Arena ? tillsammans utvecklar vi morgondagens mötes- och handelsplatser

Newsdesk 17/3 08:40

Branschorganisationerna Svenska Stadskärnor, Sveriges Centrumutvecklare och NCSC (Nordic Council of Shopping Centers) tar nu ett gemensamt initiativ och arrangerar höstens viktigaste konvent inom området köpcentrum och handelsplatser. Syftet är att sammanföra fastighetsägare, kommun, detaljhandel, centrumutvecklare och stadsplanerare för att främja utvecklingen av morgondagens mötes- och handelsplatser: levande, attraktiva och väl integrerade i ett samhälle där människor bor och verkar.

Den 11 oktober slår vi för första gången upp dörrarna till Sweden Urban Arena, en ny nationell arena där våra målgrupper inom köpcentrum, stadsplanering, detaljhandel och food & beverage kan mötas och nätverka, ta till sig ny kunskap, inspireras och diskutera sina hjärtefrågor. Genom att tre intresseorganisationer nu gör en gemensam konferens kan vi vidga och föra samman våra respektive målgrupper för att på så sätt få större utväxling i utvecklingsfrågor och samarbeten över gränserna.

?Det här ser vi som startskottet för ett nytt sätt att samverka. Vi har tidigare saknat en gemensam arena för alla oss med intresse av att utveckla mer attraktiva handelsplatser. Med Sweden Urban Arena öppnar vi upp för att kunna skapa den arenan? säger Marika Wærn, vd NCSC.

?Denna nya arena kommer att bli uppskattad och välbesökt utifrån många olika perspektiv? säger Marlene Hassel, ordförande Sveriges Centrumutvecklare. ?Vi fokuserar nu på ett gemensamt tillfälle där våra målgrupper samlas, istället för att som tidigare anordna tre olika konkurrerande event. Genom samarbetet mellan våra tre organisationer kommer vi tillsammans att stärka och utveckla branschen!?

?Våra olika organisationer har många beröringspunkter och gemensamma intressenter. Att utveckla levande orter och livfulla städer kräver helhetssyn, engagemang och kunnande. Med Sweden Urban Arena kraftsamlar vi för att vässa våra olika destinationer? säger Björn Bergman, vd Svenska Stadskärnor.

Sweden Urban Arena blir ett heldagskonvent med efterföljande middag och kommer att äga rum på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Organisationerna som står bakom Sweden Urban Arena:

Svenska Stadskärnor är en icke vinstdrivande, medlemsstyrd och branschöverskridande intresseorganisation som arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator. Utmärkande för verksamheten är samarbetet mellan kommun, fastighetsägare, handel och övrigt näringsliv. I Svenska Stadskärnor samverkar SKL, Svensk Handel, Fastighetsägarna Sverige, Visita, Trafikverket, Boverket samt 170 enskilda kommuner, företag och samverkansorganisationer.

Sveriges Centrumutvecklare är en riksorganisation och ett nätverk som i dag har nästan 200 personliga medlemmar. Nätverket arbetar för att stödja, utveckla och stärka yrkeskåren i branschen. Våra medlemmar fungerar som kollegor till varandra, de nätverkar och byter erfarenheter, hjälper och stöttar varandra i sitt dagliga arbete.

NCSC (Nordic Council of Shopping Centers) arbetar för en kontinuerlig utveckling av nordiska köpcentrum och handelsplatser, som en integrerad del av samhället. Detta görs genom att främja samarbetet mellan investerare, fastighetsägare, hyresgäster, kommuner och myndigheter. På så sätt gynnar NCSC etablering och utveckling av attraktiva och väl fungerande köpcenter och handelsplatser i samtliga medlemsländer.

Kontakt

För mer information om Sweden Urban Arena:

Marika Wærn, vd NCSC

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status