Gothia Innovation - Swedish Game Awards väljer Skövde för finalexpo och gala

Swedish Game Awards väljer Skövde för finalexpo och gala

Newsdesk 11/5 13:26

Sweden Game Arena är Main partner till årets Swedish Game Awards. Och dessutom platsen för årets expo och gala med prisutdelning, den 10 juni.
? Vi är stolta över förtroendet att få samarrangera såväl expo som gala i år, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena.

Swedish Game Awards är en spelutvecklartävling för oberoende spelutvecklare. Den grundades 2002 och är idag Nordens största i sin kategori. Arbetet med tävlingen drivs ideellt av studenter och alla former av partnerskap och samarbeten med sponsorer används för att förbättra tävlingen och till priser till tävlingens vinnare. Årets expo, där deltagarna får ställa ut sina spel och den högtidliga galan med prisutdelning i åtta kategorier, går för första gången på export. I år arrangeras den i Gothia Science Park.

? Vi jobbar hårt för att Swedish Game Awards ska upplevas som en betydelsefull möjlighet för studenter i hela Sverige. Genom att ta Swedish Game Awards från Stockholmsområdet och till Skövde hoppas vi kunna stärka organisationens vision om att expandera verksamheten till hela landet och så småningom även internationellt. Just Skövde känns som ett naturligt första steg i och med dess koncentration av företag, utbildningar och forskning inom spel, säger Alexander Milton, projektkoordinator för Swedish Game Awards 2016.

? Tävlingen samlar traditionellt sett många av landets vassaste talanger och självklart är det intressant för våra samarbetspartners att vi engagerar oss i tävlingen, både som Main partner och som medarrangör. Det kan leda till såväl anställningar som att utvecklare väljer att starta företag i The Game Incubator, som drivs av Gothia Innovation, och finns etablerad såväl i Skövde som i Göteborg, slutar Magnus Ling.

Årets tävling är öppen för att lämna tävlingsbidrag till och med 20 maj och tävlingsledningen förväntar sig upp emot 200 tävlingsbidrag. I samband med årets gala och expo den 10 juni kommer priser att delas ut i åtta kategorier: Game of the Year, Gamer´s Choice, Best Diversity Effort samt Best Execution inom följande discipliner: Design, Art, Sound, Narrative och Technical development.

Mer information

Om du vill ha mer information är du välkommen att ta kontakt med Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status