Raise Reach - Systemhus förvärvar byggklart projekt

Systemhus förvärvar byggklart projekt

Newsdesk 2/1 11:30

RAIRE Invest klient Systemhus AB avyttrar 25 % i det helägda dotterbolaget Linnea Projektförvaltning. Det är Gunnebo Invest som genomför förvärvet till en köpeskilling om 22 250 000 SEK. Hela förvärvet betalas genom överlåtande av 100 % av aktierna i ett annat byggprojekt i Mellansverige. Detta omfattar minst 12 500 kvm byggyta i en attraktiv miljö, projektet är detaljplanerat och i princip byggklart.

Affären är den första i en rad av liknande affärer som planeras. Systemhus har inom koncernen mer markyta än man för närvarande kan hantera resursmässigt och därför passar det bra att en seriös aktör som Gunnebo Invest som har både finansiella och personella resurser, kliver in och tar delar av byggnationen.

Bolagets tillförordnade VD, Poul Dissing kommenterar.

?Det är av yttersta vikt att utnyttja det tillfälle som har uppstått inom byggbranschen, den som snabbast kan ställa om till hyresrättsproduktion kommer att vinna det här racet och vi ska vara där. De byggnationsytor som ligger i Linnea Projektförvaltning är väldigt bra men lämpar sig inte fullt ut för vår strategi, inte ens i närheten av så bra som det vi erhåller genom den här affären. Hela styrelsen är mycket nöjda och ser fram emot många samarbeten med Gunnebo Invest och deras partners. "

Systemhus AB genomför just nu, fram till 22 januari en nyemission med syfte att marknadsnotera sig under våren 2018, på länken här kan du läsa allt om detta. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Gunnebo

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status