FORES - Tankesmedja bryter Stockholmsfixeringen ? startar Fores Väst

Tankesmedja bryter Stockholmsfixeringen ? startar Fores Väst

Newsdesk 17/11 07:45

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores kör igång Fores Väst. I samarbete med Ekocentrum och Göteborgsföretaget Vidunderlig kommunikationsbyrå startar Fores upp verksamhet för att fånga upp ett bredare perspektiv på aktuella samhällsfrågor. Först ut är ett rundabordssamtal om möjligheterna med Fores Väst den 28 november.

Tankesmedjan Fores har under hösten startat verksamhet i olika delar av landet under namnet Fores Hela Sverige. Nu har turen kommit till Västsverige.

- Fores vill vara en aktiv deltagare i den lokala och regionala samhällsdebatten, säkerställa att nationella beslut tar bättre hänsyn till situationen i hela landet, och själva inspireras av det som sker runt om i Sverige, säger Tove Mellgren, samordnare för Fores Hela Sverige. ?Vi kommer att få värdefull input inom Fores alla programområden; migration och integration, ekonomiska reformer och entreprenörskap, klimat och miljö och det digitala samhället, samt 2030-sekretariatet för en fossiloberoende fordonsflotta.?

- Det är viktigt att bryta Stockholmscentreringen i samhällsdebatten. Genom att fånga upp det som händer i Göteborg och Västsverige kan vi dra nytta fullt ut av relevant forskning från Göteborgs universitet och Chalmers, av framgångar från näringsliv, av ideella initiativ och nytänkande inom kommunerna, säger Mattias Goldmann, VD Fores.

Ekocentrum, vars verksamhet kretsar kring miljö och hållbarhet med en koppling till Chalmers tekniska högskola, blir både samarbetspartner och fysisk värd för Fores Väst.

- Med Fores breddar vi hållbarhetsbegreppet och tillför kunskap och erfarenhet som lyfter samtalet ännu ett snäpp, säger Helen Sylvan, marknadsansvarig för Ekocentrum med Fores Väst.

Fores Väst lyfts också av Vidunderlig kommunikationsbyrå som bidrar med senior expertis och breda nätverk.

- Vi ser fram emot att bidra med nya perspektiv på nationella och globala frågor och är mycket stolta att representera Fores i väst säger Andrea Jovell, VD för Vidunderlig kommunikationsbyrå som arbetar tillsammans med Holger Eriksson och Lars Dahlström. "Göteborgarna och västsvenskarna har ett starkt näringsliv samtidigt som vi står inför enorma utmaningar för samhällets utveckling. Nu får Västsverige en viktig plattform att samla alla intresserade och driva frågor tillsammans med skickliga opinionsbildare som Fores.?

För mer information om Fores Väst, kontakta:

Tove Mellgren, samordnare Fores Hela Sverige, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status