FORES - Tankesmedja startar verksamhet i Skåne

Tankesmedja startar verksamhet i Skåne

Newsdesk 30/8 07:07

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores lanserar verksamheten Fores Syd. I samarbete med Malmöföretaget Altitude Meetings vill de utvidga sin verksamhet och fånga upp ett skånskt perspektiv inom aktuella samhällsfrågor.

På tisdagen 30 augusti lanserar den gröna och liberala tankesmedjan Fores i samarbete med Altitude Meetings den nya verksamheten Fores Syd. Lokalt fokus är drivande bakom satsningen och kontor i både väst och norr kommer inom kort.

? I dagsläget har ingen av de nationella, större tankesmedjorna fast representation i Skåneregionen, säger Tove Mellgren, Fores samordnare för den nya satsningen.

Under lanseringen presenteras Fores programområden; migration och integrationekonomiska reformer och entreprenörskapklimat och miljödet digitala samhället och 2030-sekretariatet, med efterföljande kommentarer från regionala aktörer som kommunalrådet Märta Stenevi och debattören Niels Paarup-Petersen.

? Det är viktigt att bryta Stockholmscentreringen i samhällsdebatten. Genom att vara på plats kan vi fånga upp det som händer lokalt, dra nytta fullt ut av relevant forskning från lokala högskolor och universitet, av framgångar från Skånes näringsliv, av ideella initiativ eller av kommunernas nytänk, säger Mattias Goldmann, VD Fores.

Fores Syd kommer att sitta på mötesföretaget Altitude Meetings kontor i det nya Studio-huset.

? Vi drivs ju av ett stort samhällsengagemang och jobbar redan med alla Fores huvudfrågor, så för oss är det här oerhört spännande, säger Yasemin Arhan Modéer, vd på Altitude Meetings.

Invigningen kommer äga rum tisdagen den 30 augusti på Media Evolution Center i Malmö.

För mer information om Fores Syd, besök www.fores.se/syd eller kontakta Tove Mellgren, samordnare Fores Hela Sverige, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status