FORES - ?Tankesmedjan Fores växer, byter lokal och ökar tillgängligheten

?Tankesmedjan Fores växer, byter lokal och ökar tillgängligheten

Newsdesk 24/1 09:22

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores flyttar till nya och större lokaler på Kungsholmen, med hjälp av cykelbud. Målet är att öka tillgängligheten, bredda samtalet och bli ännu mer relevanta i policyarbetet.

Fores grundläggande mål är att förnya debatten med tro på entreprenörskap, rörlighet och marknadsmässiga lösningar, vilket gynnas av lokalbytet. Flytten till Kungsbroplan 2 i Stockholm ger utrymme för nya kontakter, fler medarbetare, större seminarier och fler möten. Dessutom kommer Fores närmare resten av landet med Centralstationen ett stenkast bort - perfekt när nyöppnade Fores Syd följs av Fores Väst i februari och Fores Nord i mars.

? Som tankesmedja vill vi vara brobyggaren mellan politik och forskning, mellan näringsliv och idéburen verksamhet. Det kommer att gå bättre än någonsin med de nya, dubbelt så stora lokalerna, säger Mattias Goldmann, vd för Fores. Han fortsätter; Dessutom får vi en chans med nya lokalen att ännu tydligare visa att vi är gröna och liberala. Jag tror många kommer att få sig en härlig aha-upplevelse när de besöker oss!

Fores vill leva som de lär och anlitar det miljömedvetna, snabbt växande cykelåkeriet MOVEBYBiKE för att transportera stora delar av flyttlasset. De största möblerna går med biogaslastbil. Medgrundare och VD i MOVEBYBiKE Stockholm Jeppe Larsen ser fram emot mer konkurrens i branschen,

? Väldigt roligt att hjälpa Fores med kontorsflytt och visa potentialen i el-assisterade lastcyklar. Vi ser att vi är klart snabbare och lönsammare än bil när det gäller hemleveranser och hoppas på mer konkurrens på det här området och att fler åkerier ska få upp ögonen för hur smidigt och snabbt lastcyklar tar sig fram i städer.

Med cykelkraft förbrukar MOVEBYBiKE en tiondel av den energi, yta och resurser en elbil med motsvarande kapacitet behöver, för att inte tala om motsvarande för dieselbil.

Från den 25 januari finns Fores på Kungsbroplan 2 på Kungsholmen, Stockholm. Varmt välkomna!

Läs mer om Fores här, om vår forskning och tankesmedjans fyra programområden.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status