Tata Consultancy Services Sverige AB - TCS och Nordea Startup Accelerator inleder samarbete inom mentorskap och innovation

TCS och Nordea Startup Accelerator inleder samarbete inom mentorskap och innovation

Newsdesk 28/6 10:19

  • TCS kommer att tillhandahålla kunskap inom bank- och finansiella tjänster till Nordens största utvecklingsprogram för start-ups
  • Nordea kommer i sin tur att få tillgång till TCS Co-Innovation Network (COINTM)

Tata Consultancy Services (TCS) inleder ett samarbete med Nordea, den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen. Samarbetet är en del av Nordea Startup Accelerators utvecklingsprogram för FinTech, Nordens största utvecklingsprogram för startup-företag.

Nordea Startup Accelerator är ett intensivt 12-veckorsprogram som hjälper startup-företag inom FinTech att växa. I programet erbjuds startups en unik möjlighet att samarbeta med entreprenörer, internationella teknikspecialister, Nordeas experter och flera viktiga beslutsfattare. Nordea tillhandahåller utvecklingsprogrammet tillsammans med Nestholma Venture Accelerator.

Tommi Mäkinen, TCS Digital Transformation Lead för Norden, säger: ?Vi är mycket glada över att kunna sammarbeta med Nordea. Norden är välkänt för sin FinTech-sektor och Nordea Startup Accelerator är en bidragade orsak till sektorns tillväxt. TCS arbetar redan med några av de mest lovande startup-företagen i världen och hjälper dem att både driva innovation och skapa specialiserade erbjudanden till våra kunder. Vi är glada över att kunna erbjuda vår expertis och ser fram emot att få arbeta tillsammans med nästa generations teknologi i några av regionens mest lovande startups.?

TCS kommer att dela med sig av tidigare erfarenhet från företagskunder för att tillsammans med sitt Co-Innovation Network (COINTM) erbjuda startups insikter om de senaste trenderna, tekniken, kundbehoven och branschpraxis. TCS chefer kommer att handleda entreprenörer inom Nordea Startup Accelerator och vägleda de olika företagen inom teknik och affärsfrågor.

TCS Co-Innovation Network (COINTM) är ett globalt nätverk av startups, investerare, partners, akademiker, statliga myndigheter, branschorgan, kunder och TCS branschexperter. COIN är uppbyggt kring TCS Innovation Labs belägna över hela världen. Genom COIN får TCS kunder tillgång till ny teknik och en miljö för forskning kring disruptiv innovation som spänner över olika sektorer och branscher.

Jan Sirich, Head of Experimentation and Learning hos Nordea, säger: ?Genom att samarbeta med ett av världens största IT-företag får startups tillgång till ett större utbud av utvecklingsmöjligheter. Det ger oss möjlighet att erbjuda en mängd nya internationella möjligheter till nystartade företag. Jag tror att detta gör vårt redan starka erbjudande inom Nordea Accelerator ännu mer unikt och tilltalande för intresserade startups.?

Under augusti 2016 kommer Nordea Startup Accelerator att bjuda in 50 av de mest lovande startup-företagen till Oslo för en mentorskapsvecka. Cirka 25 av företagen kommer också att tillsammans med Nordea, Nestholma och TCS få möjlighet att engagera sig i innovativa projekt mellan september och december i Stockholm och Helsingfors.

För mer information, var vänlig kontakta:

TCS
Jirimiko Oranen, Director of Communications, Nordic Region
E-post: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Nordea Accelerator

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status