Tata Consultancy Services Sverige AB - TCS sex viktiga steg till framgång genom digital transformation

TCS sex viktiga steg till framgång genom digital transformation

Newsdesk 15/3 16:31

  • Många företag faller offer för den snabba förändringstakten, som drivs på av en aldrig tidigare skådad teknikrevolution.
  • Responsiva företag ? företag som omfamnar den tekniska utvecklingen och anpassar sig till den uppkopplade världen vinner på förändringen.
  • Rapporten identifierar sex huvudparametrar för att nå framgång i ett föränderligt företagsklimat. Förvånande nog har flera av dem inget med teknik att göra.

Stockholm, 11 februari, 2016 Tata Consultancy Services, (TCS), ledande inom IT-tjänster och konsult- och affärslösningar, har publicerat en ny rapport, Perspectives 7 - The Responsive Enterprise: Capitalizing on Disruptive Change. Rapporten tar upp paradigmskiftet och den nya verkligheten för företag som kan räknas som distruptiva. Rapporten har tagits fram av TCS internationella tekniska experter inom affärsprocesser och affärsutveckling, såsom Krishnan Ramanujam, TCS Vice President och Global Head, Consulting & Enterprise Solutions och Ananth Krishnan, TCS Chief Technology Officer.

?Förr i tiden var företag stabila under årtionden med endast ett fåtal externa riskfaktorer som påverkade dem?, säger Tommi Mäkinen, Head of Digital Transformation, TCS Nordic. ?Det har förändrats och idag ser vi jättar som faller offer för de snabba teknikförändringarna. Många företag försöker anpassa sig till förändringarna. Men vinnarna i den digitala transformationen är de som inte bara anpassar sig, utan även omfamnar förändringen och utnyttjar förutsättningarna för att utveckla sina verksamheter.?

Sex huvudparametrar i moderna företagRapporten Perspectives 7 listar sex huvudparametrar hos responsiva företag, företag som är framgångsrika i sin anpassning och utveckling i den nya uppkopplade världen:

  1. Bygga digitalt DNA i ledningen

I ett responsivt företag förstår ledande befattningshavare att digitala tekniker har och kommer att fortsätta revolutionera deras bransch, med en markant påverkan på deras företag. Ett antal omvärldsbevakare kallar detta för ?digitalt DNA?. En ledningsgrupp med digitalt DNA kommer att förkasta traditionella erfarenheter och istället förutspå nya arbetssätt där digitala tekniker kan förbättra företagets prestationer och ge resultat som är betydligt mer värdefulla än de traditionella metoderna som man arbetar med.

  1. Integrera affärsstrategi med verksamhetsdesign och IT-design

Digital teknik tvingar företag att omvärdera sina affärsmodeller. Affärsstrategi, verksamhetsdesign och IT-strategi kan inte längre separeras inom organisationen. Ledarna inom varje grupp behöver vara en del av samma team. Företag behöver tänka på att inte bara förändra sina affärsprocesser utan även se över sina affärsmodeller.

  1. Enterprise Systems och standardiserade processer

Tiden då man bygger stora skräddarsydda system är över ? särskilt i kundnära funktioner såsom försäljning, marknadsföring och service. Dessa funktioner behöver standardiserade system som stödjer standardiserade verksamhetsprocesser och som internt kan dela information om kunder. Skräddarsydda system tar för lång tid att utveckla och blir snabbt föråldrade. Detta är särskilt relevant för företag som designar system för digitala affärsprocesser genom mobilapplikationer, IoT och andra tekniker. Allt detta innebär att man får ett slut på så kallade vattenfallstillvägagångssätt, där man bygger traditionella och långsamma system, och ersätter dem med smidiga utvecklingstekniker som väver ihop affärsprocessdesign, IT-utveckling och IT-verksamheter.

  1. Attrahera och utveckla talang för de nya jobben

Företag behöver locka talanger till de viktigaste jobben idag och imorgon, såsom dataforskare, IoT-experter, digitala och sociala marknadsförare. Under de kommande fem åren ser vi en stor brist på talanger inom dessa områden. Digitala tekniker har skapat helt nya roller. När ett företag väljer ut kandidater för fortbildning är den viktigaste egenskapen attityd. Välj de som har förmågan och viljan att behärska ny teknik.

  1. Identifiera behovet av innovativa affärsmodeller

Beslut att utveckla nya affärsmodeller kräver en effektiv förmåga att finna nya tekniker. Så hur kan stora företag lyckas med att hitta rätt tekniker? Rapporten berättar om hur man inrättar en effektiv sökmetod. När den väl fungerar behöver företagsledningen förstå vilka tekniker som kan vara distruptiva för deras affärsmodeller.

  1. Att hoppa på tåget i farten

Med så många pågående förändringar inom affärsmodeller, affärsprocesser, teknik och färdigheter, står ledare inför stora utmaningar att skapa klarhet utifrån kaos. För att hoppa på tåget i farten måste ett företag utnyttja den stora strömmen digital data genom exempelvis sociala medier, mobilapplikationer och inbyggda sensorer i produkter. Den nya världen med ständig tillgång till feedback kan hjälpa ledare att transformera framtiden för sina företag.

Perspectives 7 är en omfattande guide framtagen för att vägleda företagsledare till framgångsrik företagstransformation.

Om TCS Norden
TCS har sedan etableringen i Norden 1991 kontinuerligt investerat i de lokala marknaderna och har i dag cirka 9 000 medarbetare i Sverige, Finland, Norge, Island och via TCS? Global Network Delivery Model™ (GNDM™). TCS Norden har sedan 2010 fördubblat sin verksamhet i regionen, med en betydande ökning av lokala rekryteringar. TCS har också fem år i rad, rankats som den leverantör som levererar bäst kundnöjdheti Norden, enligt flera undersökningar (KPMG Nordic Service Provider Performance & Satisfaction Study, 2010?2013, och Whitelane Research, 2014). Många betydande nordiska företag har dragit fördelar av TCS unika tjänsteportfölj, inklusive Nokia, Ericsson, TDC, ABB, Telenor, NETS och DNB. 2015 tilldelades TCS, för tredje året i rad, certifikatet Top Employer in Europe av Top Employers Institute, där Sverige, Danmark och Norge var bland de åtta marknader där TCS utsågs till nummer ett.

Om Tata Consultancy Services
TCS är ledande inom IT-tjänster, konsulttjänster och affärslösningar på global basis och levererar ett unikt affärsvärde till globala verksamheter och garanterar en säkerhetsnivå som ingen annan aktör kan matcha. TCS erbjuder en konsultdriven och integrerad portfölj av IT-, BPS-, infrastruktur-, ingenjörs- och försäkringstjänster via sin globala leveransmodell, Global Network Delivery ModelTM ? erkänd på marknaden som en av de bästa modellerna för programutveckling. TCS är en del av Tata Group, Indiens största industrikonglomerat, och har över 344 000 högutbildade IT-konsulter i 46 länder. Bolaget omsatte 13,4 miljarder dollar under räkenskapsperioden som avslutades 31 mars 2014 och är listat på både National Stock Exchange och Mumbai-börsen i Indien. Mer information finns på www.tcs.com.

Följ TCS på Twitter.

Prenumerera på ett RSS Flöde av TCS pressmeddelanden.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Ericsson

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status