Tata Consultancy Services Sverige AB - TCS uppmärksammas av Dow Jones och EcoVadis för sitt framstående CSR-arbete

TCS uppmärksammas av Dow Jones och EcoVadis för sitt framstående CSR-arbete

Newsdesk 28/9 13:47

Ett av endast tre indiska företag som placerats på World Index-listan

Stockholm, den 28 september, 2016 ?Tata Consultancy Services, TCS, har tagit plats på Dow Jones Sustainability Index 2016 (DJSI) samt fått en guldcertifiering av den världsledande CSR-rådgivaren EcoVadis för fjärde respektive tredje året i rad.

Som ett av endast tre indiska bolag på World Index-listan placerade sig TCS i den 100de percentilen inom områdena för samhällsansvar, personalutveckling, filantropi och miljöarbete. För områdena miljö och socialt arbete placerade sig TCS i den 93de respektive 91a percentilen. Rankingen utförs av marknadsledande S&P Dow Jones Indices och RobecoSAM, ett specialistbolag som endast fokuserar på hållbara investeringar.

TCS arbetar med tre grundpelare för hållbarhet ? människan, planeten och vinsten. Målet är att främja hållbarhet genom ett antal olika aktiviteter i hela verksamheten tillsammans med medarbetare, kunder och samhälle. TCS som företag använder sin expertis inom IT för att göra skillnad för både samhälle och miljö och de anställda uppmuntras även att själva delta och bidra på alla sätt de kan.

-TCS är engagerade i att identifiera och lösa samhällsproblem. Samtidigt är hållbarhet något som är djupt förankrat i vår företagskultur. Rankingen från Dow Jones och EcoVadis är ett värdefullt riktmärke för hållbarhet inom vår sektor. Vi ser detta erkännande som ett bevis på att vårt CSR-arbete verkligen gör skillnad i samhället, säger Ajoyendra Mukherjee, Global Head and EVP of Human Resources.

I årets Dow Jones Sustainability Index (DJSI) deltog 3 400 börsnoterade företag från 60 olika branscher. DJSI baseras på en djupgående analys av företagens ekonomi, miljö- och sociala arbete, bolagsstyrning, riskhantering, varumärkesarbete, arbete för minimering av miljöpåverkan, logistikstandard samt medarbetarpolicy.

EcoVadis mäter 150 olika kategorier i 110 länder. TCS bedömdes i kategorierna dataprogrammering, konsultverksamhet och andra verksamheter och tilldelades en guldcertifiering för sitt miljö- och CSR-arbete samt för sin medarbetarpolicy. Mätt över alla kategorier, placerade sig TCS bland topp 2 %.

TCS framgångar inom hållbarhet och samhällsengagemang har minskat företagets klimatpåverkan med 43,3 % sedan verksamhetsåret 2007-08, inklusive en 6 % minskning av verksamhetens koldioxidutsläpp förra året. TCS har över 50 unika initiativ som engagerar och påverkar nästan 1,2 miljoner människor världen över.

-Vi har genomfört en betydande CSR-investering i hela verksamheten för att säkerställa att våra rutiner i logistik- och upphandlingskedjan både är etiska och hållbara. Som ett resultat att detta minskade vi våra CO2-utsläpp med 6 % under förra året. Detta är ett långsiktigt åtagande som genomsyrar hela verksamheten och vi ser fram emot att bygga vidare på våra satsningar. Vi är ett ambitiöst och växande företag som har åtagit oss att göra en positiv inverkan på världen omkring oss, säger Johan Bartholdson, Head - Corporate Sustainability & AIP, Europa.

För mer information, var vänlig kontakta:
Mark Woods, TCS Marketing Communications Manager, Nordic Region
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status