Codemocracy - TEST ­ Följ med på 82­åriga Kerstin Wolgers första vecka online

TEST ­ Följ med på 82­åriga Kerstin Wolgers första vecka online

Newsdesk 18/3 14:32

Hon har aldrig använt internet. Men i dag börjar 82-åriga Kerstin Wolgers digitala upptäcksfärd. Utrustad med webbkamera, pulsmätare och annan teknik kommer vi att följa hennes första stapplande steg ut på internet - i realtid. Följ henne på Mynewsdesks kampanjsajt Mynewsdesk NOW för att ta reda på hur hon reagerar på fenomen som sociala medier och online dejting.

Precis som drygt en miljon andra svenskar har Kerstin fram tills i dag levt utanför det digitala samhället. Det försvårar allt från praktiska saker som att boka resa till att hålla kontakten med vänner, men man hamnar även utanför den politiska debatten och det blir allt svårare för dem att göra sina röster hörda.

? Internet har blivit det som telefonen en gång var ? något som vi räknar med att alla har. De som inte har internet i dag är främst den äldre åldersgruppen och häri finns det en utmaning. Bland annat har många myndigheter mål om att en stor del av deras informationsspridning ska ske online, kommenterar Olle Findahl professor i kommunikationsvetenskap och projektledare för .SE årliga rapport ?Svenskarna och Internet?.

Under veckan kan du följa Kerstin och hennes olika möten och dialoger, både IRL och online. Hon kommer att introduceras för sociala medier, testa Tinder och diskutera digitaliseringens för- och nackdelar med barn ur en generation födda med smartphonen i sin hand. Du följer allt i realtid via www.mynewsdesknow.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status