OpenLab - Testmiljöer ska bidra till fler innovationer i små och medelstora företag i Stockholm

Testmiljöer ska bidra till fler innovationer i små och medelstora företag i Stockholm

Newsdesk 18/12 07:57

Nu öppnas nya dörrar för mindre företag som vill växa och utveckla nya produkter och tjänster i Stockholmsregionen. Tre starka test- och demomiljöer har fått finansiering av Europeiska Regionalfonden för att skapa vägar till forskning och utveckling för små och medelstora företag. Bakom initiativet står Openlab, Kista Science City AB och Södertälje Science Park. Med en totalfinansiering på 50 miljoner kronor över tre år ska samarbetet främja utvecklingen av produkter och tjänster inom bland annat hållbara transporter och smarta städer.

-Vi ska skapa en accelerator för mindre företag som vill lösa samhällsutmaningar, säger Ivar Björkman samordnare för satsningen och verksamhetsansvarig på Openlab.

Detta väntas ske genom att erbjuda tillgång till ett sammanhållet koncept för tester- och demonstrationer av nya produkter och tjänster inom områdena hållbara transporter, smarta städer, cirkulär och biobaserad ekonomi, uppkopplad industri och Life science.

-Vi ser ett stort behov och intresse av att koppla små och medelstora företag till testbäddsmiljöer. Det är självklart något vi vill utveckla och driva i Urban ICT Arena, säger Johan Ödmark, VD på Kista Science City.

Projektet, som fått namnet Frontrunners for Sustainable Innovation startar 1 januari 2018 och pågår till slutet av april 2021. Företag som vill testa nya innovativa produkter eller tjänster kan anmäla intresse till kontaktpersonerna för testmiljöerna.

-För Södertäljes mindre företag ser vi direkt en fördel att öka samarbetet med Kista för att knyta till oss digital kunskap. Redan idag är Södertälje en stark bas för hållbar produktion och Openlab med sin design thinking-kompetens kommer att bli mycket värdefull för att utveckla nya produkter och tjänster, säger Robert Kingfors VD på Södertälje Science Park.

På lång sikt förväntas samarbetet och projektet ge Stockholmsregionen en ökad internationell konkurrenskraft och en tydlig innovationsarena som leder till fler etableringar av forsknings- och utvecklingsaktörer.

För mer information kontakta

Ivar Björkman, Verksamhetsansvarig, Openlab, ivar.bjorkman@openlab.se, 0736-44 14 13

Johan Ödmark, VD, Kista Science City AB, johan.odmark@kista.com, 070-781 19 70

Robert Kingfors, VD, Södertälje Science Park AB, robert.kingfors@sscp.se, 070-392 95 00


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status