ESBRI - Thailändska företagare ger liv till svensk landsbygd

Thailändska företagare ger liv till svensk landsbygd

Newsdesk 3/7 05:13

Varför stannar många miljöinnovationer i labbet? Hur funkar samverkan? Vilken roll spelar lokala bankkontor för företagandet? Hur hänger normkritik och kreativitet ihop? Och hur påverkar thailändska företagare den svenska landsbygden? Det är några av de många frågor som besvaras av forskare i Entré nummer 2, 2017.

Landsbygd och hållbarhet löper som en grön tråd genom det senaste numret av tidningen Entré. Vi rapporterar bland annat om Natasha Websters forskning om hur kvinnor som har invandrat från den thailändska till den svenska landsbygden fortsätter att dra nytta av sina tidigare företagarerfarenheter.

? De är lätta att avfärda: ?Visst det är väl bra att de startar eget. Men de anställer bara ett par personer och har ingen större ekonomisk påverkan.? Fast om man tänker på vad de faktiskt gör; de anställer andra utlandsfödda. Som får en väg in i samhället och betalar skatt. Som lär sig språket, skaffar nätverk och kanske startar egna företag så småningom. Det är en jätteviktig insats, och ett bra exempel på att invandrare gör mycket som vi inte tänker på.

? Vi bör se på de här företagen som en del i Sveriges internationella nätverk och integrationsprocess, säger Natasha Webster.

Andra artikelexempel på det gröna temat är Hanna Martins forskning om hur stora miljöinnovationer bromsas av att styrmedlen inte finns på plats, och César Levy Franças avhandling om hållbarhet som en framgångsfaktor.

Joacim Rosenlund och Kristofer Severinsson tacklar i varsin avhandling det populära begreppet samverkan. ?Brexit kan bli en fördel för Irland? konstaterar prisade professorn Colette Henry som presenteras på porträttsidan. Och Karin Ehrnberger blottlägger i sin forskning normer kring genus och design.

? Vi pratar gärna om den fria kreativiteten, men vi är inte fria. Vi är begränsade av normer, säger Ehrnberger.

I Entré hittar du dessutom alltid ?Åsikten?, notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Vi rapporterar främst om forskning från samtliga svenska lärosäten, men till viss del även om nordisk och internationell forskningsbaserad kunskap.

Entré finns att läsa som pdf på www.esbri.se

Kontakta Jonas Gustafsson för mer information:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status