FORES - Therese Lindström ny chef på Fores program Migration och integration

Therese Lindström ny chef på Fores program Migration och integration

Newsdesk 14/5 06:11

Tankesmedjan Fores anställer Therese Lindström som ny programchef på Migration och integration. I rollen som chef kommer Therese att ha det huvudsakliga ansvaret för programmets forskning och omvärldsbevakning.

? Migrations- och integrationsfrågan behöver mer av tung analys och mindre av enkla oneliners. Med Therese Lindströms oerhörda erfarenhet är vi väl rustade att ännu bättre bistå alla berörda parter i denna för Sverige helt avgörande framtidsfråga, säger Mattias Goldmann, Fores vd.

Therese har över 20 års erfarenhet inom migrationsområdet. Hon är ett välkänt ansikte på Migrationsverket där hon har varit huvudansvarig för bland annat gränsverksamheten på Arlanda, myndighetens nationella Dublinenhet och senast som sektionschef med ansvar för asylärenden. Therese har även arbetat med frågor avseende skydd av Sveriges säkerhet inom Migrationsverket och på Säkerhetspolisen. Med hennes stora erfarenhet av områdets både praktiska och juridiska sidor blir hon en stor resurs i Fores arbete att bistå svensk politik och diskussion med välgrundade publikationer och policyförslag.

? Samhällsdebatten pendlar mellan att lyfta fram ett enskilt ärende för att spela på känslor eller använda statistik för förhastade slutsatser som stöd för en egen övertygelse. I min roll på Fores kommer jag med envishet att föra in fakta och kunskap i debatten. Vi ska se till att det finns kvalitet i underlag för de beslut som formar samhället, och jag ser fram emot att i min nya roll få arbeta brett med alla som berörs och som vill bidra, säger Therese Lindström.

Nyligen gav Fores program för Migration och integration ut Migrationsinfo för alla: EU-utgåvan för att öka kunskapen kring migration inför EU-valet.

För mer information kring Therese Lindström eller Fores verksamhet, vänligen kontakta:

Therese Lindström, programchef Migration och integration
therese.lindstrom@fores.se


Mattias Goldmann, vd Fores 
mattias.goldmann@fores.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status