Consid AB - Tillsammans satsar de på en presentabel IT-bransch

Tillsammans satsar de på en presentabel IT-bransch

Newsdesk 1/2 07:40

Q för kvinna och Rendezvous för att mötas. Nu satsar konsultföretaget Consid ytterligare på sitt kvinnliga nätverk, Q Rendezvous, för att locka fler kvinnor till branschen, vilket de gör tillsammans med tre starka varumärken inom IT.

Q Rendezvous, Consids kvinnliga nätverk, är en mötesplats där IT-intresserade kvinnor kan utbyta erfarenheter och etablera professionella relationer. Nu utvecklas nätverket ytterligare då tre starka, marknadsledande varumärken inom digital upplevelsehantering och Product Information Management går in som partners under 2017 ? Sitecore, Episerver och inRiver. Consid ingår sedan tidigare ett samarbete med respektive företag, vilket gjorde att de beslöt sig för att tillsammans engagera sig kring en för de fyra viktig fråga i branschen.

- Den gemensamma nämnaren här är stor ? vi vill alla lyfta fler kvinnor till och i branschen. Därför kändes det väldigt passande att ingå dessa samarbeten i vår satsning. Intresset inom IT är brett bland medlemmarna i nätverket ? det sträcker sig från UX/design och marknadsföring till programmering och systemutveckling. Till följd av detta kan vi hålla föredrag och sammankoppla medlemmar med ännu mer träffsäkerhet nu, säger Johanna Björnsund, projektledare för Q Rendezvous och marknadsförare på Consid.

Företag efterfrågar idag i allt större utsträckning en helhetslösning gällande sin digitala transformation, där kundens användarupplevelse står i fokus från början till slut. Sitecore, inRiver och Episerver levererar alla plattformar för upplevelsehantering och personaliserade interaktioner, vilket intresserar alltfler kvinnor i nätverket.

Vill främja professionella relationer för digital framtid

- Vi på Episerver vill självklart vara med och främja professionella relationer mellan alla kvinnor som bygger vår digitala framtid. Därför stödjer vi och engagerar oss i Q Rendezvous, säger Jenny Westerberg, nordisk marknadschef Episerver.

Lise Tvermoes Luckow, Marketing Director Sitecore International & Nordic, menar på att initiativ som lyfter kvinnor är viktigt för branschen:

- Digitalisering är ett centralt begrepp och transformationen nödvändig för att företag och organisationer idag ska kunna bibehålla sin konkurrenskraft. Men för att branschen i sig ska utvecklas behövs det fler kvinnor som kliver fram. Q Rendezvous är ett viktigt forum för att skapa en mer hållbar framtid genom att få fler kvinnor intresserade av IT-branschen.

Tanken är även att framstående kvinnor hos samtliga partners håller föredrag på event under året.

- InRiver är väldigt stolta över att vara samarbetspartners och föredragshållare i Consids kvinnliga nätverk Q Rendevous. Nätverkets syfte som mötesplats och dess fokus på jämställdhet går helt i linje med inRivers värderingar och vi ser fram emot att knyta nya kontakter, stödja förändringsarbetet och bidra till ökad kunskap inom digital marknadsföring?, säger Pernilla Brodd, Vice President Marketing inRiver.

Nätverket håller kontinuerliga träffar på olika orter under hela 2017, med en gemensam bas på LinkedIn med gruppen Q Rendezvous by Consid.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status