Bridgestone Sweden AB - Tillskott i familjen! Möt Destination Winter från Firestone

Tillskott i familjen! Möt Destination Winter från Firestone

Newsdesk 13/9 09:10

Firestone utökar sin Destination HP-serie med ett nyutvecklat lamelldäck: Destination Winter. Däcket utlovar SUV-förare exemplarisk kontroll och komfort i vinterförhållanden, så de tryggt kan göra de vinterresorna de önskar.

2014 lanserade Firestone Destination HP-sommardäcken för crossovers samt för små och mellanstora SUV:ar. En konkurrenskraftig produkt som erbjuder högsta nivå av kontroll i våta förhållanden, en lång livslängd och med stabilitet och komfort i toppklass ? klassiskt ?värde-för-pengarna? som Firestone gjort sig kända för. Försäljningen överträffade förväntningarna, men trogna kunder och nya användare har inte haft något motsvarande däck till sin SUV när det blivit dags att byta till vinterdäck. Inte förrän nu.

Oslagbar vintertid

Firestones ingenjörer har baserat designen av Destination Winter på det framgångsrika däckmönstret från Winterhawk 3 och anpassat det till de bredare storlekarna som SUV-bilar kräver. Prestandan hos Winterhawk 3 har redan bevisats i ADAC-tester, med näst högsta värdering av övergripande vinterprestanda i tester som innefattar högt prissatta premiumdäck. Interna tester av Destination Winter har bekräftat dessa bäst-i-klassen betyg i snöförhållanden.

Med sitt redan bevisade däckmönster och en avancerad NanoProtech™-blandning har Destination Winter uppnått klass B i EUs märkning för våtgrepp. Det betyder högsta möjliga trygghet i mellansegmentet avvinterdäck som för tillfället finns tillgängliga i Europa.

?Firestones kunder är unga i sinnet och gillar att göra smarta val. Destination Winter ger dem den perfekta mixen av bra prestanda och valuta för pengarna ? frihet att köra i alla typer av förhållanden?, säger Joachim Nilsson, Consumer Products Manager.

Firestone är optimistiska över Destination-däcken för både sommar och vinter. Företaget förutspår en fortsatt ökning av SUV-bilar i mellanklassen. Vid år 2021 kan SUV-bilar i mellanklassen ha uppnått 20% av den totala europeiska nybilsmarknaden. Något som skapar ett starkt behov av kvalitetsdäck för sommar och vinter som ger bra värde för pengarna.

Firestone Destination finns tillgängligt i 13 storlekarför 16- och 17-tumsfälgar vilket gör att de passar de flesta SUV-modeller på vägarna idag. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status