Tonerlagret - Tonerlagret fortsätter växa med positivt resultat

Tonerlagret fortsätter växa med positivt resultat

Newsdesk 9/5 09:23

Bolaget visar upp en stabil tillväxt på knappt 15% för verksamhetsåret som slutade 30 april 2016 och fortsätter därmed att växa med positivt resultat. Bolaget omsätter nu nära 11 MSEK och budgeterar 40% omsättningsökning för innevarande verksamhetsår. 

?Tonerlagret har arbetat mycket de senaste två åren med att vända från stora förluster till ett positivt resultat och årets bokslut som vi arbetar med nu är ett tydligt tecken att vi har lyckats?, säger Anders Karlsson, ny VD på bolaget sedan årsskiftet. 

Tonerlagret har senaste åren breddat sitt sortiment och ändrat inriktning från att bara erbjuda skrivarförbrukning till att erbjuda alltmer av ett fullsortiment till kontor och lager. Att resultatet förbättrats beror på att bolaget har kunnat arbeta tillsammans med sina kunder och att sträva efter att öka omsättningen via befintliga kunder genom att erbjuda kontor det efterfrågade one-stop-shop. 

?Vi är tvingade att tänka annorlunda, toner, bläck och papper är utdöende produkter. Om inte inom en snar framtid så kommer efterfrågan absolut att minska inom detta segment på sikt? , säger Anders. ?Vår tillväxt kommer absolut att komma genom fortsatt breddning och inte ökat antal utskrifter hos våra kunder, det gäller att inte fastna i befintliga hjulspår och låsa sig kring sin produkt?. 

Tonerlagrets högsta prioritering just nu är att tillgodose befintliga kunders fulla behov av kontorsmaterial, där skrivaren är en del av kontoret eller lagret. 

?Det har självklart varit en energiinjektion för Tonerlagret att få in en ny hungrig VD men detta är ett långsiktigt arbete som påbörjades tidigare och det är hela bolaget som tillsammans har vänt resultatsutvecklingen. Vi är snabbare, bättre, effektivare och har roligare - det är ett lagspel som resultatet speglar?, säger Rikard Westberg, styrelseordförande i Tonerlagret. 

Framöver är målet att öka tillväxten under bibehållen lönsamhet. 

?Vi har visat att vi kan leverera ett positivt resultat, nu är det dags att gasa under dessa premisser. I år kommer vi att omsätta 15 MSEK med fortsatt lönsamhet?, hälsar Anders från en sprakig lina direkt från tonerkonferens i Amsterdam. 

Vid frågor kontakta Alexandra Bengtsson, 0704 43 81 25 eller

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status