Utbildning.se - Topp 15 viktigaste egenskaperna för projektledare

Topp 15 viktigaste egenskaperna för projektledare

Newsdesk 8/6 09:16

Hur ska en bra projektledare vara? utbildning.se har granskat över 300 aktuella jobbannonser för projektledarjobb i syfte att kartlägga vilka egenskaper som just nu är de mest efterfrågade vid rekrytering av projektledare.

Granskningen visar att utöver erfarenhet, som toppar listan med 89 procent, är teknisk kompetens den viktigaste egenskapen för projektledare i dag. Tekniskt kunniga projektledare efterfrågas i nästan hälften (43 procent) av annonserna.

Skillnader mellan olika branscher

Anmärkningsvärt är att trots att goda engelskakunskaper är eftertraktat inom samtliga branscher (42 procent) är det betydligt viktigare för IT-projektledare än byggprojektledare att kunna ta sig fram obehindrat på engelska. Hela 86 procent av jobbannonserna för IT-projektledare efterfrågar denna kompetens, i jämförelse med 36 procent av projektledarannonserna inom byggsektorn. Även högskoleutbildning visar sig vara mer eftertraktat för projektledare inom IT-branschen (69 procent) än byggbranschen (34 procent).

1. Erfaren                                  89 % 9. Affärsmässig, kreativ              17 %
2. Teknisk 43 % 10. Agile-kunnig, flexibel 14 %
3. Engelsktalande 42 % 11. Bra ledare 13 %
4. Högskoleutbildad   35 % 12. Strategisk, självågende 12 %
5. Social 26 % 13. Noggrann 11 %
6. Kommunikativ 24 % 14. Ansvarstagande 10 %
7. Strukturerad 23 % 15. Coachande 8 %
8. Kan hålla budget 20 %

Heta kompetenser 2016

Den kvalitativa granskningen omfattade totalt 307 aktuella annonser för projektledarjobb. Annonserna gällde jobb inom allt från IT- och byggbranschen till reklam- och kulturbranschen och inom både privat och offentlig sektor i hela landet.

Granskningen är en del av en större undersökning av aktuella jobbannonser vi på utbildning.se gjort under våren, där vi tittat på vilka kompetenser som just nu är de mest efterfrågade för en rad vanliga yrkesroller. Vi har tidigare tagit fram vilka som är de Topp 20 viktigaste kompetenserna vid chefsrekrytering. I nästa del av granskningen presenterar vi de just nu mest efterfrågade kompetenserna för ekonomer. 

Frågor?

Har du frågor eller vill du ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling ? kontakta kommunikationschef Nina Rimmerfeldt på:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status