Viximed - Tre sjukhus köper VIXIMEDs IT-system DOSESTAT® för stråldosövervakning

Tre sjukhus köper VIXIMEDs IT-system DOSESTAT® för stråldosövervakning

Newsdesk 23/11 12:50

Region Jönköping har i en offentlig upphandling valt att investera i VIXIMEDs lösning för stråldosövervakning, DOSESTAT®. Lösningen möjliggör stora tids- och kvalitetsvinster för sjukvården och minskar risken för att patienter utsätts för onödigt höga stråldoser i samband med röntgenundersökningar.

Sjukhusen i Jönköping, Eksjö, och Värnamo samlar in och analyserar dosdata från olika röntgenapparater med hjälp av DOSESTAT® för att undvika att patienter utsätts för överdriven strålning. Med VIXIMEDs lösning har sjukhusen möjlighet att följa upp och rapportera röntgenstrålning för varje enskild patient och den automatiserade övervakningen kan även upptäcka om en enskild röntgenapparat avger för mycket strålning.

?DOSESTAT® fick det lägsta priset enligt Region Jönköpings län utvärderingsmodell som var baserad enligt mervärdesmodellen. Konkurrensen var tuff med fyra andra stora internationella företag. VIXIMEDs långsiktiga engagemang och investeringar i stråldosmätning är en integrerad del av vår företagsstrategi för att förbättra kvaliteten inom vården. De tre sjukhusen utgör en stor vårdgivare som tar en aktiv strategi för att garantera förstklassig vård av patienter", säger Emanuel Hillberg VD på VIXIMED.

VIXIMED AB
Kungsgatan 62
753 18 Uppsala
SWEDEN
Phone +46 (0) 18 -18 66 33
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status