Moment Projektkonsult AB - Trenden som kan leda till fler misslyckade projekt

Trenden som kan leda till fler misslyckade projekt

Newsdesk 16/12 13:14

I flera veckor har det pågått en intensiv diskussion på LinkedIn efter att Moments VD Erik Sjöberg skrev artikeln "Lägg ner projektkontoret - vi kör agilt". Inlägget handlar om två motsägelsefulla trender som sticker ut extra mycket just nu i projektbranschen. Samtidigt som många företag sätter upp nya projektkontor börjar vissa företag lägga ner sina projektkontor. Argumenten är ofta att ?projektledarna ska finnas närmare verksamheten? eller ?vi ska jobba agilt i stället och projektkontoret behövs därför inte?.

Enligt Moments VD Erik Sjöberg finns det stora risker med att gå all in på det agila arbetssättet istället för att se det som ännu ett verktyg. Skrotar man sina projektkontor utan vidare löper man helt enkelt större risk att misslyckas med sina projekt.

- För mig är det naivt att tro att man kan lägga ner projektkontor och avskaffa projektledare med argumentet att man i stället tänker köra agilt och lägga ut projekten på teamen som självständigt får lösa sina uppgifter. Det visar också att man bara tänker på vissa typer av uppgifter ? av vilka många inte ens är projekt, säger Erik Sjöberg.

Har du missat en av årets hetaste diskussioner om projektledning och projektkontor? Läs inlägget och följ debatten via länken till inlägget i början av pressmeddelandet!

Kontaktinformation:
Per Bergqvist, kommunikatör
076 109 80 03

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status